Стоян Стоев: Да защитим парка на Сандански от строителство е задача номер 1

Да защитим парка на Сандански от строителство е задача номер 1 за следващите 4 години. Това подчерта кандидатът за кмет Стоян Стоев. Той припомни, че през първата половина на тази година е имало пореден опит за продажна на имот на границата на парка на частен инвеститор, който е бил блокиран в общинския съвет от ГЕРБ.

„Омръзна ми постоянно да зависим от настроението на съответния кмет и периодично да се появяват инвеститори с мераци да строят в парка“, каза Стоян Стоев. За него е най-важно нормативно да се регламентира пълната забрана за строителство в парка и да се очертаят реалните му граници.  „Оказва се, че имотите в периферията на парка са масово разпродавани през годините. Трябва категорично и дългосрочно да гарантираме бъдещето му и да се спре разпродажбата на имоти, които по документи „не са в парка“, а всички ние ги възприемаме като част от него“, категоричен е Стоян Стоев.

За последните 4 години не бе направено нищо и за създаване на пешеходна връзка от парка до зоокъта на Сандански. „Ще работим за разширението на парк Св. Врач. Да създадем връзката със зоокъта и най-накрая да направим път и осветление до него‘, обясни още Стоян Стоев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене