Екскметът на Петрич В. Илиев: Има вариант да се върна на поста си в СБА, но сериозно обмислям дали да не подам жалба до ОИК за касирането и на кметските избори за фалшификации

„Има вариант да се върна на старата си работа в СБА. Но остават още няколко часа и сериозно се замислям дали да не внеса от името на коалиция „Роден край„ жалба за касирането и на кметските избори.”, обяви на пресконференция, Вельо Илиев, кметът на Петрич в продължение на 16 години.

На брифинга присъстваха и повечето от управниците на населени места, избрани на местния вот да ръководят селата си, по волята на местните жители. ”В 19 населени места, коалиция „Роден край” спечели изборите. Това, което очаквахме за избор на общински съветници не се случи. Очаквахме поне двойно повече. Причините са ясни. В такива избори не си спомням да съм участвал.”, призна Вельо Илиев.

”Въпреки, че имам опит. Такива манипулации, започнати още в самото начало с заличаване на коалицията, която създадохме, а в последствие и тичането и до ЦИК,, създаването на метне коалиция с моето име и два дни преди изборите – арест на гл-секретар, Туфчо Сандъкчиев, всичко това е било много добре подготвено да се демобилизира нашата работа и участието ни в изборите.”, изтъкна Вельо Илиев. Той е разочарован от манипулацията и масовото купуване на гласовете на петричани.

Въпреки всичко Вельо Илиев е поздравил новия кмет – Д. Бръчков. Бръчков си правил кампанията, но истинските неща, които са се случили, са правени от хората от неговия щаб и извън него. ”Надявам се с опита, който имам да помагам на новата общинска власт, стига да го поискат„, обяви намеренията си Вельо Илиев.

”Каквото и да се е случило, изборите отминаха и наистина пожелавам на новия кмет, на новото ръководство на общината да работят адекватно, както всички ние като техни съграждани искаме. Аз им оставям добра база, на която могат да стъпят. Има подписани договори за над 17 милиона лв. За изграждането на градския парк, за подобряването на културното, социалната и образователната инфраструктура в нашия град.

Имаме готови няколко жилищни блока за саниране, което ще придаде един допълнителен облик на града ни. Имаме даже и възможности по другите програми, но трябва един разумен прочит.”, каза инж. Илиев, и допълни още един път, че може да бъде полезен, но само ако му поискат.

”От мен, ако се изисква определена помощ, ще я дам, защото знам, че я давам за всеки един от нас, които живеем в Петрич и за нашите села, които много обичаме.”, изтъкна още Илиев.. Въпреки нагласите от отминалите избори, ексградоначалникът е сигурен, че родният му Петрич ще продължи да се развива в посоката, начертана в защитените от екипа му програмни проекти до 2020 година.

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене