Атанас Махлелиев: Не съм във ВОЛЯ за листи и лична реализация, а за кауза и общото благо!

Г-н Махлелиев, стана ясно, че не сте в листата на ПП ВОЛЯ в област Благоевград. Вашият коментар?

Защо се учудвате? Не е ли възможно човек да участва в кауза, без да иска нещо в замяна? Точно това е разликата между нас и другите формации. Ние не сме наемници и службогонци и не се включваме заради някаква лична изгода. Другите, които са се вкопчили във властта, трябва да взимат пример от младите, защото е време за промяна на статуквото и на правенето на политика в ползата на народа, а не на определени личности и сенчести кръгове зад тях.

Ще подкрепяте ли каузата на г-н Марешки, въпреки че не участвате в листите?

Разбира се, че ще продължавам да подкрепям единствената кауза, която се бори за възможността българите да живеят по-добре в страната си. Само г-н Марешки имаше смелостта да се опълчи на картелите и статуквото като показа с личен пример, че е възможно да се борим за един по-справедлив и достоен живот. Докога ще ни заблуждават и обезверяват, че това и онова не е възможно?

Колко години трябва да чакаме да се решат проблемите с корупцията, картелите, ниските доходи и много други, за които няма да ми стигнат и пет страници интервю? То няма сфера, която да не е прогнила и да не се нуждае от тотална реорганизация. Работата е много, но с експертите, които застават зад гражданско движение ВОЛЯ и също не са в листите, съм сигурен, че ще бъде свършена в най-кратки срокове, когато хората ни гласуват доверие на 26 март и бъдем първа политическа сила.

Голяма част от поддръжниците на гражданско движение ВОЛЯ са основно млади хора. Защо смятате, че те виждат алтернатива в лицето на водача на листата ви в област Благоевград, Теменуга Върбанова?

Кого да подкрепят младите хора – партиите от статуквото и едни и същи хора в листите ли? Видяхме ги вече докъде ни докараха, те имаха своя шанс. Преди избори се развързва торбата с лъжите, борят се за листи и постове, надяват се хората да са забравили последствия от тяхното управление, но младите не са глупави и не се поддават така лесно на манипулации. Да, не можем да отречем и свършеното до момента, но то се случва бавно и не е достатъчно.

Всички мои приятели и роднини емигрираха, не е ли това пример накъде върви държавата и че е време за дела в най-кратки срокове, а не за празни приказки и обещания. Нашата листа е съставена от професионалисти и достойни патриоти. Г-жа Върбанова е изключителен икономист с дългогодишен опит. Време е в листите да влязат хора от реалния живот, а не от измисления политически театър, който само си прехвърля топката и отговорността, като вследствие на това се започва нещо и не се довършва до края.

Как ще участвате във формацията оттук нататък?

Аз не съм спирал да работя за идеята, все пак съм национален съкоординатор на младежката структура на гражданско движение ВОЛЯ и пътувам из цялата страна. В момента съм ангажиран с правенето на младежки структури и клубове по места и смятам, че на този етап там съм най-полезен. Гражданско движение ВОЛЯ е нов проект и има нужда от отговорни хора, които да изпълняват поетите си ангажименти със принципност и непримиримост. Стотиците млади хора с, които се срещам ежедневно са моят стимул да продължавам да работя за каузата, защото ние няма да позволим да бъдем поредното излъгано поколение.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене