Без категория

Кмет сигнализира: Заради подпочвени води и свлачище местят трасето на АМ „Струма“ на 20 м от къщите в Джерман, местните хора плашат с протест

автомагистрала

На високи подпочвени води и свлачище в местност Пульовата воденица в землището на село Джерман, община Дупница, се натъкнаха специалисти при геоложко проучване по трасето на АМ „Струма“ от Дупница до Благоевград.

 Има напрежение сред хората в селото, след като геолозите са започнали сондажи за ново трасе на 20 метра от къщите, заяви кметът на Джерман Ангел Цветков и допълни, че ако се наложи трасето на АМ „Струма“ да се премести, това ще доведе до одържавяване на плодородни земи. Новото трасе, което се обследва в момента, минава през лозя и овощни градини. Ще бъдат пресушени и три кладенеца, които се ползват и за питейна вода, каза кметът.

Цветков допълни, че трасето ще мине на 400 метра от мястото, предвидено за депо за битови отпадъци, чието изграждане зацикли след протест на джерманци, които създадоха инициативен комитет и беше сезиран Европарламетът. Кметът каза още, че неговите съселяни са готови отново да излязат на протест, ако още от имотите им се одържавят за новото трасе на АМ „Струма“.

 Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене