Баба се моли: Малолетната ми внучка проституира в Германия, върнете я

проститутки1

17-годишната ми внучка беше завлечена в Германия и принудена на проституира. Аз съм баба й и не знам как да си я върна. Ходих в полицията, но там ми казаха да чакам да се прибере сама. Като знам как се гаврят с нея в момента , как да се примиря? В кои ръце да я оставя? Ще умра от мъка, но ще чукам на всички врати – парламент, президент, телевизии. Моля ви, върнете ми детето! Това изплакала на един дъх 55-годишната Валентина Маринова от столичния квартал „Люлин, пише „Телеграф“, цитиран от БЛИЦ.

От началото на януари до сега жената се лута с надеждата да си върне Валерия Милотинова от чужбина, но засега удря на камък.
„Сама я гледам откакто се роди. Беше едно сладко и пухкаво бебе. Тогава майка й беше сама, защото баща й влезе в затвора. Той пие, краде и се бие. Него всички го знаят в Горни Богров. Дъщеря ми не издържа на тормоза и се разведе с него. По-късно майка й реши да замине за Италия и накрая с внучката ми останахме сами да се справяме“, разказа жената, която дълги години работела в градския транспорт.

Според нея нищо не предвещавало, че животът им ще претърпи такъв зловещ обрат. В последните години Валерия си намерила гадже на име Симо, който е от ромски произход. Младежът се държал що-годе добре, но момичето се дразнело, че й оставя на ден да харчи само по 5 лв. Решила да пробва късмета си, като се пренесе в къщата на татко си. Ситуацията обаче била нетърпима и в крайна сметка девойката отново се върнала в „Люлин“. „Мисля дори, че успя да завърши 10-и клас. после започна да иска дрехи, обувки, бижута. Гледа какво другите имат и тя все ми искаше. Ама как с една пенсия да й ги набавя. Аз сметките не мога да платя“, допълни Валентина.

Жената забелязала как седмица преди да изчезне девойката трескаво започнала да стяга багажа. Обяснила, че това са ненужни неща, които иска да даде на своя приятелка. На 5 януари към 17 часа т. г. взе пакетите и застана на вратата. „Бабо не се тревожи, всичко ще бъде наред“, казала Валерия с насълзени очи на баба си. Валентина е сигурна, че са я взели с кола. Ден по-късно тя отишла в 9-о районно. След няколко дни по нейно настояване обявила девойката за общодържавно издирване. Не след дълго ченгетата я извикали , за да й кажат, че Валерия е в Германия и правомощията им свършват дотук. Междувременно Симо информирал бабата по телефона, че бившата му приятелка е изведена навън с още едно момиче, което проституирало.

Телефонно обаждане в началото на февруари изяснило до някъде нещата. „Непознат женски глас на български език каза, че се обаждат от посолството в Германия. Обясни, че при нея е Валерия и трябва да продиктувам личните й данни, защото я намерили в публичен дом без лична карта. По думите на внучката ми документите й се пазели от друго момче. Казах, че не помня данните й , след което разговорът прекъсна“, уточни възрастната жена. Тя се успокоила, че внучката й вече не е задържана, но това било временно до миналата неделя. Тогава комшийка я извикала, за да говори с Валерия по интернет. По-късно разбира, че са я принудили да се свърже иначе ще повикат полиция.

„За мой ужас не беше в лагер, а в някакъв апартамент с още няколко момичета. От време на време виждах и възрастна жена на около 45 години. Валя плачеше и ми обясни, че е била изкарана през Драгоман и не работи, както и че вече си има гадже Ерол от Пловдив, който уж бил бизнесмен в Регенбург. Зърнах го и него – беше обръснат и много як. помолих да ми изпрати пари, за да отида да я видя, но тя смънка нещо и побърза да приключим. Изпаднах в ярост и започнах да крещя, че знам всичко и съм наясно. Започнах да моля внучката си да се прибере. Чух женски глас отстрани: Айде, ма няма ли ставаш да се оправяш, че няма време“, разказва баба й.

Същата вечер по телевизията бабата видяла по телевизията как момичета продават телата си в Регенбург. „Всяка минута за мен е важна, защото скоро тя ще навърши 18 години. Ако това се случи, след това може никога да не я видя. за това единствената ми надежда е ДАНС“, надява се отчаяната баба.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене