Опелът на Славчо Иванов изгоря по време на ремонт в гаража на Жоре Моторо в Кюстендил, щетите за 3000 лв.

216-02-03-22_092914-50

Инцидентът стана до оградата на детска градина

Колата на кюстендилеца Славчо Иванов „Опел Корса” пламна при ремонт до оградата на детска градина в кв. „Могилата“ в Кюстендил. При пристигането на огнеборците лекият автомобил не се виждаше от гъстия дим. Десетки шофьори се вайкаха заради опасността от взрив. „Може всички да изгорим, това са коли, има наоколо къщи, блокове, страшно е“, притесняваше се Росен Янков (44 г.), чиято къща се намира в съседство. „Не можем да кажем каква е причината за инцидента, тепърва ще се правят експертизи“, бе пестеливият отговор на огнеборците.

Работната версия е, че инцидентът възникнал при ремонт на автомобила. Той е била вкаран в автосервиз, за да се залепи гърнето. Пламналата искра от оксижена довела и до цялостното опожаряване на колата. „Корсата е пълен брак. И за скрап не могат да я предадат. Най-вероятно автомонтьорът ще плати нанесената щета на собственика. Трябва да се бръкне с поне 3000 лева, но всичко си зависи от годината на производство“, коментираха живеещи в района кюстендилци.

Собственикът Славчо Иванов работи в частна фирма. Самият гараж, отдаден под наем за автосервиз, е собственост на млад кюстендилец с колоритния прякор Жоро Моторо.

Снимката: Кюстендилски автомобил пламна при ремонт на гърнето

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене