Слънчево с температури до 16° в Югозапада

Днес със слаб до умерен вятър от изток-североизток ще прониква по-студен въздух. В Югозападна България времето ще се задържи слънчево. В останалата част от страната облачността ще е предимно значителна, но само на отделни места в източните райони и Рило-Родопската област ще превали слаб дъжд. В сутрешните часове на отделни места в равнините и котловините ще има мъгла. Максимални температури между 10° и 16°.

За Благоевград максималната температура днес ще е 13°, а минималната 2°,

Банско 17°/4°,

Разлог 17°/5°,

Дупница 14°/1°,

Кюстендил 13°/4°,

Перник 13°/0°,

Гоце Делчев 19°/4°,

Сандански 16°/4°,

Петрич 16°/4°

Атмосферното налягане е по-високо от средното за октомври – ще продължи бавно да се повишава.

Над планините облачността ще е по-често значителна. На отделни места в Рило-Родопската област, както и по северните склонове на Стара планина, слабо ще превали. Вятърът по билата ще е умерен до силен от изток-североизток. Дневните температури ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около 1°.

По Черноморието ще духа умерен вятър от североизток. Облачността ще е по-често значителна, но ще е почти без валежи. Максималните температури ще са около 15°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е с тенденция на усилване до 3-4 бала.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене