Прокуратурата иска постоянен арест за двамата македонци, задържани с контрабандни цигари на Златарево

Окръжната прокуратура в Благоевград иска постоянен арест за двамата македонци, задържани с контрабандни цигари на Златарево.

Чужденците са спипани на митническия пункт около 02:45 часа в понеделник на влизане от Македония за България с влекач марка “МАН.

Товарния автомобил е управлявал 33-годишният Байрам Ф., а до него е пътувал сънародникът му Сабри М., на 34 години.

При проверката на цистерната митническите инспектори установили, че са укрити общо 102 460 кутии (различни марки, облепени с македонски бандерол), на стойност около 710 000 лв.

След огледа на местопроизшествието е започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 242 ал.1 б.”д” НК (контрабанда). Ръководството и надзорът по делото се осъществяват от Окръжна прокуратура – Благоевград.

В хода на проведеното разследването в понеделник в качеството на обвиняеми са привлечени Байрам Ф. и Сабри М. за съучастие в контрабандата.

На същата дата двамата са задържани с постановление на Окръжната прокуратура до 72 часа, с оглед осигуряването им пред съда във връзка с внасяне на искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Искането на прокуратурата за постоянното задържане на македонските граждани е внесено в Окръжен съд – Благоевград днес. Предстои разглеждане на мярката.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене