17 петрички села с кметове още на първия тур, в останалите 17 – балотаж

В 17 села на община Петрич от 34-те, в които има пряк избор на кметове, ще има балотаж. 17 кметове бяха избрани още на първия тур. В най-голямото петричко село – Първомай, балотажът за кмет на селото е между Ивайло Попов от ГЕРБ и Стоян Стойчев от Реформаторския блок, който е бивш шеф на полицията в Петрич. В село Коларово за кметския стол на балотажа ще се борят досегашният управник Атанас Гошев от коалиция „Земеделци за Петрич” и Димитър Капитанов от БСП. В село Рупите борбата е между досегашния Георги Атанасов от Реформаторския блок и Димитър Господинов от коалиция „Земеделци за Петрич”. В Ключ битката е между Христо Марков от коалиция „Роден край”, който досега управляваше селото, и Иван Марков от ГЕРБ. В Кърналово надпреварата е между досегашния Стоян Бойчев от коалиция „Роден край” и Йордан Корчев от коалиция „Заедно за промяната”. В Михнево досегашният Живко Ласков от коалиция „Роден край” се изправя на балотаж срещу Вангел Маламов от партия „Глас народен”. В село Генерал Тодоров борбата е между досегашния управник Добри Мавриков от коалиция „Роден край” и Васко Митов от „Глас народен”. В Марикостиново досегашният кмет Иван Сотиров от „Роден край” и Гергана Тодорова от ГЕРБ отиват отново на избори в неделя, в Кромидово Христо Тумпалов от АБВ и Борислав Филадов от ГЕРБ, в Кулата независимият Андон Шенков, издигнат от инициативен комитет, и Димитър Дамянов от АБВ стигнаха до балотаж, в Габрене досегашния кмет от ГЕРБ Евтим Николов срещу Дафина Пецева от БСП, в Марино поле Георги Тютюнчев от ГЕРБ и Стефан Дюлгеров от АБВ. В Мендово досегашният кмет Христо Учителски от „Роден край” се изправя срещу Ангел Ангелов от БСП, след като на Учителски не му достигна един глас, за да спечели на първия тур. В Рибник Йордан Каймаканов от ГЕРБ е на балотаж срещу Йорданка Янакова от „Роден край”, а в Скрът досегашната кметица Надка Райчева от ГЕРБ срещу Асен Пантев от „Роден край”. В Струмешница досегашният кмет Никола Дзаков от БСП е срещу Никола Въчков от „Роден край”, а в село Тополница досегашният – Любен Маринополски от „Роден край”, срещу Анита Георгиева от ГЕРБ.

В останалите 17 села кметове бяха избрани още на първия тур. Новоизбраните управници са: на Старчево – досегашният Георги Кузманов, независим кандидат; на Яворница – досегашният Стефан Вангелов от „Роден край”; в Долно Спанчово спечели Мария Мицева от „Роден край”; в Чучулигово – досегашният Андон Карачоров от „Роден край”; в Капатово се пребори старият кмет Андон Илиев от „Роден край”; както и в Беласица – Велик Филчев от „Роден край”. Самуилово отново ще се управлява от Кирил Стоянов от „Роден край”. Ден след изборите Стоянов стана баща за трети път, момчето си дойде с името Димитър, тъй като се роди на Димитровден.

Кмет на Кавракирово отново ще е Александър Треновски, явил се като независим; на Долна Рибница – досегашният Стефан Златинов от „Роден край”, който бе единственият кандидат в това село. Гега ще управлява досегашният кмет Андон Китанов от „Роден край”, който също бе единствен кандидат в селото. Единствен кандидат бе и за Чуричене – Николай Георгиев от „Роден край”. Дрангово ще ръководи досегашният кмет Ангел Балтаджиев от „Роден край”; в Камена спечели старият кмет Осман Демиров от „Роден край”; както и в Митиново – Венцислав Георгиев от „Роден край”. Кмет на Ново Кономлади ще е Марияна Мурлева – БСП; в Ръждак остава Георги Стоянов от „Роден край”; и в Долна Крушица – досегашният Борис Тупаров от „Роден край“.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене