Кандидатът за кмет на Петрич Вельо Илиев: Освободете се от страха и гласувайте по съвест на балотажа в неделя, аз съм с вас и не се боя от нищо и никого

На днешната пресконференция, кандидатът за кмет от коалиция „Роден край„, инж. Вельо Илиев благодари на всички петричани, които са гласували за коалицията. ”Да благодарим за това, че бяхте активни, искрени и честни”. ”Интересното в случая е, че другата коалиция, която беше създадена с моето име, има 600 гласа. Много интересно е, че за кмет има обявени недействителни над 2000 бюлетини.”, разясни той и подчерта, че е близко до ума да се сети човек, че това са бюлетини които не са за управляващата партия.

Така, че резултатът който е постигнат от неговия основен опонент е горе долу изравнен, ако се вземат тези обстоятелства. Сигурен съм, че техният резултат има цена, но все пак искам да ги поздравя и тях. Надявам се обаче хората да оценят това което е направено. ”За съжаление през годината срещу мен течеше една много мръсна кампания от страна на някои хора.

По време на изборната кампания половината време ни отиде да се занимаваме с това дали да участваме на избори или не. Тази кампания продължава и до момента, но нас това няма да ни спре. Участваме в изборите с гордо вдигната глава, защото имаме избрани – 14 кмета на първия тур, още 9 от нашите кметове, които се явяват на балотаж и не се съмнявам, че и те ще бъдат избрани.”, обяви резултатите с които се гордее, Вельо Илиев. Той поясни, че е имал обаждания от представители на много партии, които искат да внесат жалба за касиране на изборите за ОбС.

”Нарушенията са много видими да, и буди недоумението, че и там има близо 4000 недействителни бюлетини. Това е над 12 процента от общо гласувалите.”, обяви възмущението си от предизборните неразбории в Петрич, Вельо Илиев. Той бе обясни, че може би и те от коалиция „Роден край„ ще подкрепят искането на останалите партии за КАСИРАНЕ на изборите за общински съветници.

На брифинга, кандидатът за пети пореден мандат, Вельо Илиев в аванс поздрави петричани за утрешния празник по случай освобождението на града от турско робство. ”И да кажем, че Петрич също трябва да се освободи от страха. Петрич и петричките села също трябва да се освободят от страха и от натиска. Трябва да гласуваме свободно и без притеснения. Аз, и за това се явявам на тези избори. За да покажа на хората, че в мое лице имат един поддръжник.”, каза още Вельо Илиев и призова в неделя всички да отидем освободени от страха и да гласуваме за продължението на това, с което „сме се заели„.

Вельо Илиев бе категоричен, че не иска града ни да бъде управляван от част от хората, които влязоха в новия ОбС. ”Моите уважения към Д. Бръчков, но при това, което се случва той трудно би управлявал сам нашата община. Виждате кои хора влязоха, виждате собственичката на кабелната телевизия – Бацанова, която от една година бълва срещу мен какви ли не лъжи. Виждате и другите хора които са в листите. Така, че струва ми се, че трудно ще бъде управлението с един такъв състав на общината.”, с тези думи завърши днешният брифинг на кандидата за кмет на Петрич от коалиция „Роден край„ Вельо Илиев.

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене