СТУДЕНТИ ОТ СПЕЦИАЛНОСТ „СЪВРЕМЕННА ХОРЕОГРАФИЯ“ ТАНЦУВАТ ПО БЪЛГАРСКА ЕСТРАДА

На 27.10.2015, 19:00 в зала „Яворов“, в рамките на Националния студентски фестивал на изкуствата ще се представи продукцията на специалност „Съвременна хореография“, под ръководството на проф.д.изк. Анелия Янева

Тематичното заглавие – ТАНЦУВАМЕ БЪЛГАРСКА ЕСТРАДА – обединява  хитови изпълнения на известни български певци и състави – Лили Иванова, Деси Добрева, Мария Илиева, Орлин Горанов, Георги Минчев, Дони и Момчил,  Михаела Филева, Невена Цонева, Прея, Ана Мария и Богомил,  Deep zone и Криско, „Каризма“, „Атлас“, „ФСБ“, „Акустика“ и др., които ще бъдат визуализирани в хореографиите на студенти  и преподаватели от специалност от „Съвременна хореография“. Това е първата изява на специалност „Съвременна хореография“ за тази учебна година, след като за миналата имаха 15 концерта в Благоевград и в други градове на България – включително и в София – в НДК, Министерство на културата, Военен клуб-София, към Министерство на отбраната и др.

Тази година постановки представят вече два курса – първи и втори курс на специалност „Съвременна хореография“. Новоприетият първи курс е също така интересен като творчески търсения, с ориентация към хип-хоп, модерен танц, класически балет.  Имаме и студенти от чужбина. Сред нас са и студенти, които активно се снимат във филми, участват в международни семинари по салса и са сред водещите изпълнителски двойки на България. Част от студентите ни се завърнаха с награди от престижно турне в Холандия това лято. Дори и промяната на датата на сегашния концерт (от 23 на 27 октомври) беше продиктувана от факта, че наши студенти участват със свои постановки и уърк-шопове в провеждащия се от 23 до 26 октомври в Боровец – ІХ Международен салса-конгрес.  Въобще, можем само да се радваме, че Югозападният университет обедини в специалност „Съвременна хореография“ елитни танцьори и творци на доказано международно ниво.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене