Арестуваният Туфчо Сандъкчиев в болница, направил сърдечна криза в ареста

Арестуваният снощи секретар на община Петрич Туфчо Сандъкчиев е преместен от ареста в болница, час след като е задържан, той е преживял сърдечна криза, което е наложило спешното му настаняване в кардиология на болницата в Сандански.

Както съобщихме, Туфчо Сандъкчиев е арестуван по подозрения и жалба, че притиска служители на общината да гласуват за коалиция „Роден край“ и водачът им Вельо Илиев. Арестът му ще приключи точно в края на изборния ден. Така секретарят ще бъде изолиран от участие в изборите.

Дали ще бъде повдигнато обвинение, с какви доказателства разполага прокуратурата е въпрос на време, но докато не изтече прокурорското постановление за арест, няма да бъде поискана мярка за задържане под стража. Това е поредният удар върху коалицията на Вельо Илиев в Петрич, където битката за кметския пост е невиждано ожесточена. Ударите под кръста се раздават пред многохилядната публика петрички избиратели. Кампанията обаче силно започва да прилича на предизборен кеч, със „смъртоносни“ похвати към опонентите.

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене