С водосвет и концерт – спектакъл откриха реновираното читалище в Крупник (СНИМКИ)

С великолепен концерт – спектакъл от децата на Крупник откриха Читалище „Владимир Маяковски- 1937“. ОДЗ „Детско Царство“, СОУ „Св.Св.Кирил и Методий“, Николай Кимчев, женска фолклорна формация при читалището, танцов състав с ръководител Мария Зулямска, модерен балет с ръководител Мария Дюлгерска, фолклорният изпълнител Малин Домозетски създадоха незабравим празник за всички присъстващи. Водосвет за здраве и успехи отслужи отец Величко.

Реновираната сграда беше тясна за всички дошли да разгледат новото читалище. Нов външен облик, подмяна на покрива и изцяло променен киносалон и помещения има вече читалището в село Крупник. Тук е ремонтирано и адаптирано помещение и за музейната експозиция, която предстои да се възстанови.

Кандидатът за кмет на община Симитли Апостол Апостолов и целият му екип от общински съветници от Коалиция „Бъдеще за община Симитли“, както и кандидатът за кмет на село Крупник от коалицията Иванка Чакалска присъстваха на тържеството. Много песни, танци и стихотворения просълзиха гостите в залата, които не бяха виждали читалището така препълнено от години. Спонтанно хоро поведе кметът Апостолов, а кметът на Крупник Григор Дуев, съветници и гости на тържеството го последваха.

Откриването на читалището в Крупник е една голяма стъпка към просветата и културата. Това показва колко важно е за община Симитли развитието на децата и просперитетът на село Крупник. Проектът за подобряване на сградния фонд на Народно читалище „Владимир Маяковски – 1937” е на стойност 582 553.97 лева.

 

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене