ВИДЕО: Вижте ЛОТ 2 на АМ „Струма“ от въздуха

Агенция „Пътна инфраструктура“ разпространи заснето с дрон видео на Лот 2 на  АМ „Струма“. Както E79newsписа ЛОТ 2 бе открит днес, като на церемонията присъстваха Премиерът Бойко Борисов, президентът Росен Плевнелиев, и министрите на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, на здравеопазването Петър Москов и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Лот 2 е най-дългият и най-сложният участък от построените досега от АМ „Струма“. Изградени са 42 големи съоръжения – 7 виадукта, 15 моста, 6 надлеза и 14 подлеза. Отсечката от магистралата е на територията на областите Кюстендил и Благоевград и връзката с републиканската пътна мрежа в региона ще се осъществява чрез 4 пътни възела:

„Дупница-юг“, който осигурява връзката с път II-62 Кюстендил – Дупница и достъпа на жителите на община Дупница, Кюстендил и Бобов дол до автомагистралата;

„Бобошево“ – връзка с път III-104 Бобошево – Четирци;

„Кочериново“ – с път I-1 Дупница – Благоевград. Осигурява директната връзка с път III-107 за Рилския манастир и е връзка за жителите на общините Кочериново и Рила до трасето на АМ „Струма“;

„Благоевград“ – връзка с път III-106 Благоевград – ГКПП Станке Лисичково и на жителите от община Благоевград с магистралата.

Изградени са и два тунела с по две тръби всяка. Те са при кв. „Левски“ на гр. Кочериново и при с. Блатино. Друго голямо съоръжение е мостът над река Струма, който е 950 м.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене