Георги Андонов: Отказът на г-н Москов от дебат е проява на лицемерие

Отсъствието на г-н Москов от този дебат е проява на лицемерие. Лицемерие, защото на на едни места казва истината, а на други твърди съвсем различни неща. Това заяви кандидатът за кмет на община Гоце Делчев от ПП ГЕРБ – Георги Андонов – пред медии и граждани, след като досегашният кмет – Владимир Москов не се яви на организирания от Андонов дебат.

Ето и пълното изказване на Георги Андонов:

„По време на цялата кампания се водеше един скрит, непряк дебат между мен и основния ми опонент – чрез медии, на срещи с хора, чрез трети лица.

Хората така и не получиха отговор на въпроса чии са заслугите за всички промени, които се осъществиха в община Гоце Делчев през последните шест години. Затова и моята покана беше отправена първоначално именно към досегашния и сега кандидат за кмет – Владимир Москов – защото аз като народен представител в последните шест години и той като действащ кмет в продължение на двадесет години имаме много въпроси, на които трябва да отговорим.

Говореше се за това, че се води постоянен дебат. Дебат с кого? С приближени хора? С политически удобни хора? Кога се е водил реален дебат между опоненти, между действащи политици? Кога се е водил реален дебат за това, което се случва в Гоце Делчев, и за това каква е визията на всеки един по отношение на бъдещето на Гоце Делчев? Никога!

Отсъствието на досегашния кмет г-н Москов мога да окачествя с един много точен термин – лицемерие. Лицемерие – затова, защото на едно място се казва истината, а другаде се говорят коренно различни неща. И имам конкретни примери за това.

Не може г-н Москов, когато го карам за ръчичка при г-н Борисов като премиер, за да решават проблемите на Гоце Делчев по отношение на европейските средства, да твърди, че ГЕРБ е единствената партия, която обръща наистина внимание на проблемите на Гоце Делчев; да твърди, че това е единственият премиер, който наистина действа и е наистина комуникативен; да твърди, че за първи път, откакто е кмет, посещава Министерски съвет и кабинета на г-н Борисов. Да твърди, че ГЕРБ е партията, която реално работи за решаването на проблемите на хората. Да твърди пред г-жа Лиляна Павлова в качеството й на министър на регионалното развитие, че е един от най-добрите министри, заемали този пост в рамките на неговото 20-годишно управление.

Това са нещата, които Владимир Москов говори по време на срещите си с различни представи на изпълнителната власт.

Какво говори обаче г-н Москов по време на предизборната си кампания? Във всичките му видеоклипове, плакати, послания – нито една дума за ГЕРБ и европейската солидарност. Има само и единствено думата „АЗ“, само и единствено едно изтъкване – аз, „успешният кмет“.

Не, това не е успешният кмет. Това е удобният кмет, кметът на задкулисието. Това е кметът, който е удобен на една голяма група от хора, възползваща се от европейската солидарност. Група, която направи така, че в крайна сметка е налице едно изключително некачествено, завоалирано, скрито и манипулирано усвояване на европейските средства.

Кога сте искрен, г-н Москов? Когато говорите с политиците на високо ниво или когато водите предизборната си кампания в Гоце Делчев?

За мен БСП е партия, която води България към упадък. БСП не може да се отърве от хватката на БКП и аз никога не съм проявявал пристрастие нито към БСП, нито към БКП. Това са партии, които докараха България и Гоце Делчев до едно много незавидно състояние.

Промяната се наблюдава именно след идването на ГЕРБ на власт; именно благодарение и на подкрепата, получена от Европейския съюз.

Никога не съм ласкаел нито един член на БСП. Никога не съм бил в близки контакти с БСП и не съм очаквал помощ от БСП. Напротив – БСП са ласкаели мен. Ще направя препратка към колегата Кирил Добрев от БСП, който еднозначно каза, че благодарение на моите усилия и правителството на ГЕРБ стадионът в Гоце Делчев съществува.

Да обърна ли внимание на прословутия проект за парк и 26 улици? Да припомня ли, г-н Москов, какво каза г-н Росен Плевнелиев като действащ министър? Този проект беше нарицателно за некачествено усвояване на средства по програма „Регионално развитие“, защото беше изготвен по некачествен начин.

Спомняте ли си какво направихме тогава, г-н Москов? С пълното съдействие на тогавашния регионален министър и сегашен президент – г-н Плевнелиев – направихме всичко възможно, за може Гоце Делчев да получи онези прословути 7,8 млн. лева.

Не е редно да спестявате това на избирателите, г-н Москов. Затова трябваше да сте тук и да отговорите на тези въпроси!

По отношение на визията – аз представих много ясно моите виждания как трябва да изглежда община Гоце Делчев. Всеки един ангажимент, представен от г-н Владимир Москов, беше ангажимент, представен в моята управленска програма.

Въпросът ми е защо, след като той се възползва от идеите, които аз предлагам като кандидат за кмет, не ги осъществи в 20-годишния си мандат? И защо поне не направи наченки, за да се случат тези неща?

Време е да сложим край на задкулисието! Време е да дадем шанс на реалните политики; на политиците, които излизат лице в лице с гражданите и нямат притеснение да дебатират по всяко едно време с всеки един политик, да отговарят на неудобни въпроси. Време е да поставим началото на промяната на 25 октомври!“

Андонов благодари на всички граждани, задали своите въпроси към Владимир Москов, и поясни, че е отправил покана и към кандидата за кмет Илия Шербетов, за да говорят за визиите си за развитие на Гоце Делчев.

 

„Разговорът с г-н Шербетов обаче не можеше да даде отговори на въпросите, на които г-н Москов трябваше да отговори и аз искрено съжалявам, че гражданите са лишени от този дебат“, добави Георги Андонов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене