Щабът на ГЕРБ – Гоце Делчев изпрати въпросите на граждани към Владимир Москов

Въпросите постъпиха в урна, след като Владимир Москов не се яви на дебата, организиран от Георги Андонов

 Urna

Предизборният щаб на ПП ГЕРБ – Гоце Делчев обобщи постъпилите въпроси към кандидата за кмет Владимир Москов и ги изпрати в неговия щаб.

Questions

След като Владимир Москов не се яви на организирания от Георги Андонов предизборен дебат в понеделник, Георги Андонов призова гражданите да поставят питанията си към досегашния кмет в поставена за целта урна на площад „Гоце Делчев“.

От щаба на ГЕРБ – Гоце Делчев поясниха, че въпросите се публикуват без никаква намеса в съдържанието им. Сред тях има и голям брой питания, подписани от „Група недоволни граждани“.

„Вероятно г-н Москов има притеснения да застане пред гражданите на Гоце Делчев и да отговори на техните въпроси. Ето защо ние ги изпратихме в щаба му, за да му дадем възможност да се подготви или да бъде подготвен от своя екип. Все пак се надяваме, че г-н Москов ще преосмисли отказа си за провеждане на открит дебат“, поясниха от ГЕРБ – Гоце Делчев.

Ето и всички поставени въпроси:

 

Въпроси към г-н Владимир Москов

Уточнение: Въпросите са обобщени и преписани без корекция в съдържанието. Нанасяни са единствено технически корекции с цел четивност на текста.

  1. Как е възможно толкова скоро след ремонтирането на улиците в Гоце Делчев да изглеждат така? Защо не контролирате качеството? Вижте ул. „Страцин“.
  2. Кога най-накрая ще си изпълните обещанието за джамия в Гоце Делчев?
  3. Кво стана с водния цикъл?
  4. Защо Ви няма на дебат?
  5. КОЙ управлява общината?
  6. 20 години управлявате, младите кога?
  7. Не ви е срам път до чарка на големците от ДПС направихте. за градина на децата в Лъжница 20 години пари не останаха.
  8. Какво се разбрахте с ДПС?
  9. На пазара е кочина.
  10. Децата в Мосомище виждали ли сте къде учат?
  11. Защо оставяте Брезница да тъне в кал?
  1. Защо жертвахте Костадинова – нали предният път Ви подкрепихте за джамията?
  1. Готова ли е уйдурмата с ДПС?
  2. Какво обещахте на Ведат?
  3. Не Ви ли е срам от болницата?
  4. Колко души от фамилията Бояджиеви работят в общината – това да не е семейна фирма?
  5. За пионерския лагер на Папаз чаир пак ли пари няма?
  6. Въпрос към г-н Москов:

– защо г-н Москов има ЕКО-полиция, а има толкова много местноси около града, които са превърнати в незаконни сметища?

– защо по улица „Дунав“ има толкова много „спящи полицаи“, а няма контрол от страна на полицията? Защо има толкова много нарушения из града, а няма кой да ги санкционира, защо няма полиция, която да упражнява ежедневен контрол? Знаете ли колко много младежи, дори деца, карат необезпокоявани без книжки? Защо?

– защо, г-н Москов, Вашият екип действа безскруполно? Защо собственикът на „Гъбката“, която бе до пенсионерския клуб, не бе допуснат до конкурс и „Гъбката“ бе изкъртена и унищожена от Ваши служители? Нанесохте щети за 5 000 лв. И защо тези служители заплашват гражданите, когато те искат някакво съдействие?

– защо, неуважаеми г-н Москов, 20 години не направихте нищо за жителите и инфраструктурата на Мусомища? Само обещания и накрая нищо.

– какво стана, г-н Москов, със старите железни материали от ремонтираните училища и детски градини? Става въпрос за десетки тонове и стотици левове. Къде са тези материали или къде са парите от тях? Защо няма публичен отчет?

– Защо Вие, г-н Москов, нямате морал? Един достоен – успешен човек, който е допринесъл толкова много за града си, както твърдите Вие, е редно да си тръгне с гордо вдигната глава и да даде път на младите? Доказано е, че човек, работил толкова дълго в политиката, се изчерпва и не е полезен. Защо Вие искате да спирате развитието на града ни?

– Неуважаеми г-н Москов, защо в продължение на 20 години не направихте нищо за младите? Защо Младежкият дом не бе дом за младите, да се развиват младежки дейности, а бе превърнат в свърталище на …. Вие знаете на какво! Защо няма работа за младите хора, а в общината се назначават поколение от „нашите“?

– защо по време на Вашето управление няма наказан или уличен в корупция нито един директор или ръководител на училище, детска градина, държавно учреждение, въпреки излезлите материали в пресата и подавани сигнали?

– защо има „Синя зона“, а няма построен нито един паркинг в града? Може би е добре да ограбвате по пладнешки начин хората, които са Ви избрали?

Срамота!

– Защо, г-н Москов, Вие в продължение на 20 години не станахте шофьор, за да разберете колко е трудно да се управлява автомобил в града ни? Улици с много дупки, ули с много закърпени дупки, улици на вълни? Защо, господине, ул. „Драма“, която по проект е асфалтирана от 1,5 години, цялата е в кръпки и тези кръпки са направени така некадърно?

Кой упражнява контрол, питаме НИЕ.

– защо допуснахте 20 години нищо да не се случи със сградата, направена от Скендерови? Защо е така пуста и се разрушава? Да бяхте направили един дебелариум, щеше да е много полезен за хората от града и региона. Работни места. По НОИ  щеше да идват от къде ли не. Да, ама не. На кого му дреме, Вие нали си получавате заплатките, нали обикаляте Европа без пари. После бил успешен кмет, къде го видяхте този успех?

– защо в града и общината няма велоалеи? Защо похарчихте милиони за Градския музей, а не съградихте нищо ново, с което да привлечете туристи? Вие ли отказахте на германците за Папаз чаир? Защо допуснахте този младежки лагер да тъне в нищета и кражби, а не направихте един модерен център за подрастващите, за да могат да почиват лятото, а защо не и зимата? Или защо не го разделихте и защо не го дадохте на училищата да го стопанисват и развиват, но може би лятото няма Вие къде да почивате?

– Все пак, ако решите да се откажете от шести мандат, ние Ви благодарим за всичко свършено дотук, макар че не си заслужават парите, които сте получили като кмет, да не говорим за екипа Ви.

  1. Най-добрият кмет на света! Поздрави, Йоанна Хаджиева
  2. Защо кметът задължи поименно и срещу подпис директорите на детските градини да подпишат протестно писмо срещу Георги Андонов за разпространение на невярна информация относно финансовото състояние на детските градини?
  3. Искам да попитам г-н Москов защо на ключови позиции в общината се назначават мюсюлмани /говоря за ЕСГРАОН/ те разполагат с нашите лични данни и не се знае какво могат да направят с тях?
  4. Защо Чомбе се води на работа в общината, а живее и работи в чужбина?
  5. Въпрос към г-н Москов: след като се хвърлиха толкова пари за направата на улиците в покрайнините, блоковете на 12 конгрес и улиците под магазин „Стоджа“, защо след всеки дъжд къщите и магазините са наводнени. Мръсната канализация е запушена и връща отходни води?
  6. Г-н Москов, защо с Ваше разрешение се сторят незаконни постройки в Гоце Делчев? Докога така? За кого важат законите в Република България?
  7. Защо плащаме специализациите на богати доктори, които няма  вероятност да работят в нашия град, а не платим обучението на доктори, които гарантирано ще се върнат да работят в болницата?
  8. Запознати ли са педагогическите колективи с подписката от директорите на детските градини? Споделят ли мнението на кмета или това е поредния опит за упражняване на натиск от работодател към директорите?
  9. Ще има ли повече детски площадки за децата?
  10. Кмете, моля те да направиш нови неща за децата те са по-важни от вас.
  11. Питане към „Успешния кмет“- колко е издръжката на всяка детска градина съгласно броя на децата и каква сума реално постъпва в детските заведения от общината? Защо парите всяка година прогресивно намаляват? Докога кметът непрекъснато ще се оправдава и ще пренасочва средства от предучилищния сектор към други дейности?
  12. Много ми е интересно колко пари изкарахте за това 20-годишно управление и не се ли задавихте с тях, та искате още да ни ограбвате?
  13. Честно ли е в общината да работят само приближени на двете управляващи партии в района БСП и ДПС. Нима сред непартийно необвързаните няма добри специалисти?
  14. Г-н кмете Москов, защо не си превъзпитате служителите в общината, да бъдат по-любезни, а не хората да се чувстват все едно им нарушават личното спокойствие, когато им се налага да влязат в общината да си  свършат някоя работа?

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене