Обсъдиха програмата на Илия Шербетов в Мусомища, в понеделник кандидат-кметът представя проекта си за земеделски университет

Снимки: Пресцентър ВМРО-БНД – Гоце Делчев

В понеделник, 19-и октомври, от 18:30 часа в конферентната зала на хотелски комплекс „Неврокоп” кандидатът за кмет на община Гоце Делчев от ВМРО и „БГ Патриот“ – Илия Шербетов, кани жителите на града и общината на публичното представяне на проекта му за създаване на земеделски университет в Гоце Делчев с подкрепата на PUSA University India. Това е новината, която съобщи самият кандидат за кмет Илия Шербетов. Гост на представянето на проекта ще бъде председателят на Индийската общност в България – Кумар Прашант, който е и представител на Българо-индийската търговска камара.

”Създаването на земеделски университет в родния ми град е стара моя мечта и аз ще направя всичко възможно да я реализираме с помощта на индийските ни партньори. Регионът ни има крещяща нужда от такова учебно заведение за обучение на професионални кадри за успешното развитие на земеделието, тъй като то е част от основния поминък на населените места в Неврокопския край. Твърдо съм решен да реализирам този проект, независимо дали ще бъда избран за кмет на Гоце Делчев“, заяви за пореден път позицията си Илия Шербетов.

При пълна зала в село Мусомища кандидът-кметът Илия Шербетов, кандидатът за общински съветник д-р Иван Канелов – прокурист и изявен хирург в МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев, както и представеният от тях кандидат за кмет на Мусомища от ВМРО-БНД – Васил Ламбрев, дебатираха близо два часа управленската програма на Шербетов с жителите на гоцеделчевското село, като и залегналите в нея проекти.

Основните акценти при представянето на програмата, касаещи жителите на Мусомища, бяха: подобряване на инфраструктурата на селото, намаляване на безработицата в района чрез рационално използване на програмата за трансгранично сътрудничество, равен старт при участие и разработка на дейности, финансирани по европейски програми.

Като свои основни цели двамата кандидати – Илия Шербетов и Васил Ламбрев, определиха пред жителите на Мусомища възстановяването на земеделието в района, реализиране на проект за изграждане на консервна фабрика с цел стимулиране и сигурност на земеделските производители, възстановяване на културните традиции, фолклор и бит, реновиране на читалището и училището в Мусомища и много други.

„Вече работим с конкретна фирма от село Мусомища за осигуряване на работни места по програмата „Моето ново работно място“, заявиха Илия Шербетов и Васил Ламбрев пред пълната зала в гоцеделчевското село.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене