Полицаи провериха бар в кв. „Еленово“ след сигнал, че барманка купува гласове за съветници в 3 листи

Полицаи бяха вдигнати на крак по сигнал за купуване на гласове в Благоевград, който се оказа кьорфишек. На телефон 112 постъпило обаждане, че барманката Деси Иванова от квартално заведение „Лозата” в жк „Еленово“ предлага пари за общински съветници от 3 партии. Пристигналите на място служители на МВР започнали проверка в барчето, която показала, че барманка с такова име на работи там.

При това положение не е изключено сега да последва контраудар срещу автора на анонимния сигнал, който е изпързалял полицаите, тъй като телефонното обаждане и номерът му се записват.

При посещението си в Благоевград преди два дни народният представител от Реформаторския блок Найден Зеленогорски обяви, че вътрешният министър Румяна Бъчварова е поела ангажимент да бъдат предприети сериозни мерки срещу търговията с гласове на изборите. Тя е уверила, че МВР и ДАНС разполагат с дълъг списък със стотици потенциални дилъри, които ще бъдат привикани в полицейските управления за „профилактика”.

Схемите с корпоративния вот се разкриват основно от журналисти със скрита камера и много рядко от полицаи под прикритие.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене