Студенти от ЮЗУ на огнена мисия

Студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“, специалност „Туризъм“, 4-ти курс, посетиха базата на Района служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ на гр. Благоевград. Инициативата беше организирана от асистент д-р Руска Кръстева, преподавател към катедра „Туризъм“ и главен инспектор на РСПБЗН – Благоевград инж. Боян Кондуров.

Pojarna_BL-4Целта на посещението беше студентите да се запознаят с начините на гасене на пожар, следване на евакуационен план, първи реакции при наличието на застрашени от пожар хора. Групата беше посрещната с радост и отговорност от началник дежурна смяна г-н Костадин Кехайов и други служители на РСПБЗН – Благоевград.

Pojarna_BL-3Като бъдещи специалисти в сферата на туризма, студентите бяха заинтересовани от тематиката и зададоха своите въпроси за това как да се справят с паниката по време на пожар, кои са стъпките, които трябва да следват в случай на пожар, колко време е необходимо на пожарникарите, за да се подготвят при сигнал, с каква техника разполага базата и др.

Pojarna_BL-2Накрая с уважение студентката Маринела Арнаутска от името на всички студенти на специалност „Туризъм“ изказа своите благодарности към г-н Кехайов и целия екип, със следното писмо:

Pojarna_BL-5ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

Приемете нашите сърдечни поздрави по повод посрещането на 4-ти курс специалност „Туризъм“ в базата на районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Благоевград и запознаването на студентите с начините на гасене на пожар, следване на евакуационен план, първи реакции при наличието на застрашени от пожара хора.
Пожелаваме Ви да продължавате да работите и да сбъдвате мечтите на младите българи!

Поклон пред Вашата енергия, саможертва, всеотдайност и обич към човечеството!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене