Инж. Милан Богдански – кандидат за кмет на БСП – Благоевград: Постигнахме силна сплав между младост и опит

Преди всичко бих искал дебело да подчертая, че аз се гордея с тази листа! Горд съм с участието на всеки един от кандидатите за съветници от БСП в нея.
Ние успяхме да постигнем много силна сплав между младост и опит, да постигнем баланс между висока професионална експертиза и готовност за обществен ангажимент. В листата участват утвърдени и доказани специалисти от всички важни сфери, като: финансисти и юристи, градостроители и лекари, инженери и аграрници, педагози и общественици.
Разбира се, че по понятни причини (липса на обем и време) не бих могъл тук да представя всички участници в тази листа. За това ще се огранича с няколко имена само, които дават представителна оценка за капацитета на нашия отбор.
Под номер 2 в тази листа е нашия Общински младежки лидер, Ваня Маникатева, която независимо от съвсем младежката си възраст вече е със значителен политически и обществен опит, като областен координатор на БСП и ръководител на офиса на представителите в Евро парламента. Независимо от голямата си обществена натовареност, съвсем наскоро тя завърши висшето си образование и не забавно продължи с магистратура в университета.
На трето място е арх. Александър Сандев, вече утвърден проектант и градостроител, автор на множество проекти за жилищни и обществени сгради не само в Благоевград и региона, на много градоустройствени разработки, приключващ работата си по своята докторска дисертация в областта на архитектурата.
Следва Антон Асиски, нашият областен младежки лидер, който също независимо от младежката си възраст, вече е утвърден юрист с богат опит в общинските дела и фирменото право. Блестящ юрист е и Гергана Янчева, човек с богата юридическа практика и със сериозни обществени ангажименти.
Много силни са нашите икономисти, Мая Христова, Георги Монев и Веселин Христов, със сериозна експертиза в областта на финансите и бюджета, банковото дело и общинското управление.
Доктор Вангел Арабаджиев е не просто един много уважаван стоматолог, но и представител на запасното войнство, като бивш граничен офицер.
Запознайте се със състава на цялата наша листа за общински съветници и ще се убедите, че този състав респектира със своя капацитет, личен авторитет и обществена ангажираност.

Защо се кандидатирате за Общински съветник?

Ваня Маникатева № 2:

VaniaАз избрах отборът на 10-ката, отборът на БСП, тъй като БСП е единствената алтернатива за младите хора, не само в Благоевград, но и в цяла България. Тя е европейска и модерна партия. Българската социалистическа партия иска младите хора да вляза в управлението на общината и точно това бе моят мотив да бъда част от тази листа. Създаването на Консултативен съвет за младежка политика към Кмета на община Благоевград е една от целите заложени в нашата платформа. Смятам за изключително важно и належащо включването на младежите в местното управление, с цел подпомагане пълноценното им развитие и изграждането на активна гражданска позиция. Нашата кауза като бъдещи общински съветниците е да покажем, че община Благоевград е ангажирана да осигури добри условия на живот и възможности за младото население.

Арх. Александър Сандев № 3:

SandevНатрупаният опит от петнадесет години архитектурна практика, членството в Международният комитет за опазване на паметниците на културата, КАБ , САБ , ми дават нужната увереност и компетентност , които са в основата на такова обществено начинание. Участието ми в листата на БСП е израз на чувството ми за обществен дълг и съпричастност с проблемите на градската среда .
Мотивира ме нуждата от нова визия за бъдещето на Благоевград , като модерен и обърнат към решаване на проблемите на гражданите град. Град в който специалистите и не правителствени организации заедно намират приоритетите и ги реализират в ясни срокове. Искам в Благоевград да има както електрически градски транспорт, велоалейна мрежа и обществени спортни площадки в кварталите , така и подходящо водоснабдяване и инфраструктура по селата. Да се реставрират паметниците на културата в централната градска част, да се увеличи зелената система на града, но също така да се изготви кадастрален план на прилежащите села и да се намали таксата за повечето услуги събирани от Общината, касаещи социално слаби хора.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса /от 16 до 22 Октомври 2015 г./

Bayraktarski_TopPresa

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене