ПП „ГЕРБ “ Бобов дол, издига за кандидат за кмет на община Бобов дол за мандат 2015-2019 г. инж. Мая Спасова

Мая Спасова е родена, живее и работи в Бобов дол. Омъжена с едно дете. Завършва средното си образование в ТМП- гр. Бобов дол и висше в МГУ “ Св. Иван Рилски“ – София. Магистър по инженерна геоекология.
7 години и половина е Директор на Общинско предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство” – гр. Бобов дол.

GERB_Bobov_Dol-2Г-жа Спасова, какво Ви мотивира да се кандидатирате за кмет на Община Бобов дол?
Аз съм родена, работя и живея тук. Чрез дейностите, които ръководя и организирам, съм запозната с проблемите на населението. Аз искам да прекарам живота си в Бобов дол, искам Бобов дол да е градът, в който се раждат децата ни, в който учат, работят и създават семейства. Вече 7 години и половина съм Директор на Общинско предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство” – гр. Бобов дол. През тези години съм доказала, че съм професионалист, работещ в екип с хора, желаещи постигането на реални, видими и бързи резултати. Защитавала съм пред Общинското ръководство и Общински съвет изцяло интересите на обществото. Вносител съм на множество предложения, към Kмета на Общината, с цел подобрение на обслужващите дейности за населението.
За съжаление, обаче правомощията ми като директор на общинско предприятие са ограничени и голяма част от предложенията ми не са реализирани на практика от Кмета на Общината. Това е една от причините, които ме мотивираха да се кандидатирам за кмет и ако жителите на общината ми гласуват доверието си, ще осъществя докрай своите виждания за управление и просперитет на общината.

GERB_Bobov_Dol-3Как се решихте да бъдете кандидат за кмет от ПП ГЕРБ?
Решението ми да бъда кандидат на ПП ГЕРБ е повлияно и от досегашното отношение на общинските съветници от ПП ГЕРБ. През последните четири години това са били съветниците в ОбС – Бобов дол, които са подкрепяли моите предложения и са заставали изцяло зад интересите на обществото. Освен това, ПП ГЕРБ на национално ниво доказа, че е единствената партия, която поема отговорност да управлява и да постига видими резултати. Там, където има кмет на ГЕРБ растежът и постигнатите резултати в населеното място за безспорни. А това, което прави премиерът Бойко Борисов, подкрепян от правителството и ПГ на ГЕРБ е, че дава стабилността, която всеки български гражданин иска.
На какво залагате за да задържите младото население в общината?
Към момента младите хора напускат общината ни и намират работа и дом в големите градове в страната или в чужбина. За да ги задържим в Бобов дол е необходимо да започнем с привличането на инвеститори, които от своя страна да създадат работни места. От страна на общината ще бъде оказано съдействие и за развитие на образователните ресурси. Ще бъде реконструирана и осъвременена базата за спорт и младежки дейности.

GERB_Bobov_Dol-4На каква основа трябва да бъде изградена стратегия за съживяване на община Бобов дол?
Визията за развитието на община Бобов дол не бива да бъде съставена единствено от Общината, министерствата и висшите институции, а със съдействието на гражданите, които най-добре знаят от какво имат нужда. Местното управление не успя да изпълни своята функция с подготовката на бъдещи проекти, а напротив закриха отдел „Европейски проекти” и демотивираха специалистите, които бяха ангажирани с всичко това. Идеята ми е да бъде възстановен вече закритият отдел и до края на четиригодишния мандат да бъдат подготвени и реализирани проекти. Имам опит на ръководител, затова знам как да мотивирам хората и смятам, че съм достатъчно пряма, организирана и отговорна. Община като Бобов дол, в която демографският проблем се задълбочава, трябва да се погрижим за тези, които са съградили това, което имаме, но вече не са в трудоспособна възраст. Трябва да обърнем внимание на младите, защото от тях зависи бъдещето. Необходимо в случая е да бъде раздвижена и инвестиционната среда, защото община Бобов дол, като местоположение се намира в стратегически район на планиране. С екипа ми сме провели срещи с представители на бизнеса от други страни от Европейския съюз, които имат желание и са готови да инвестират на територията на общината.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса /от 16 до 22 Октомври 2015 г./

Bayraktarski_TopPresa

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене