Какво става с футболния отбор на Гоце Делчев, според спортно-техническия директор Иван Близнаков

След драматичните съ­бития в последните дни около „Пирин“ (Гоце Делчев) и спортно-тех­ническият директор на неврокопчани Иван Близнаков бе замесен. Появиха се слухове, че той е замесен в отказа на играчите да излязат срещу „Ботев“ (Ихти­ман), което той отрече.

„Много помия се изля по адрес на отбора, след като доста титуляри не излязоха в мача мина­лата неделя. Една от версиите е, че аз съм искал да се смени То­дор Киселичков. Мога да кажа само, че и аз като всички в ръковод­ството, се включих в усилията това да не се случи. Лично говорих с футболистите, които не пожелаха да играят в събота и неделя, за да ги убедя да не го правят, но това нямаше ефект. Георги Самокишев, Ма­рио Близнаков, Иван Спахиев, Костадин Янев, Радослав Моллов, Ибрахим Мехремски и Атанас Спириев отказа­ха да играят, заради не­получени пари. Те обяс­ниха, че се е изчерпало търпението им. След това излязоха част от юношите и се предста­виха на едно доста при­лично ниво. На след­ващия ден, играчите, които не се появиха сре­щу „Ботев“ (Ихтиман) бяха освободени. После си тръгна и старши тре­ньорът. Искам да под­чертая, че това бе лично решение и на състеза­телите, и на треньора, а не под нечий натиск, най-малкото мой и моля да не бъда замесван. Що се отнася до личното ми мнение за представянето на отбора при Тодор Ки­селичков, лично аз съм впечатлен и доволен от отношението му към ра­ботата и тренировъчния процес. Не мога да съм доволен обаче от актива на „Пирин“ като точки и място. За това обаче сме виновни всички, които работим в отбора, а не само треньорът. Вярно е, че имахме и тежък жребий.

Друга версия по адрес на нашия малък клуб е, че директорите в нашия отбор не сме в добри от­ношения и даже не си говорим. С изпълнител­ния директор Костадин Гуцев се познаваме от 30 години, играли сме заедно, сега работим в тима. Трябва ли пуб­лично да се целуваме с език, за да изглежда, че имаме добри отноше­ния. В крайна сметка по-важното е да си вър­ши работата.

Що се отнася до фи­нансирането ни искам да припомня на всички, че ни издържа основно общината и няма дру­ги помагащи. Ако има хора, които милеят тол­кова за клуба, нека се появят и да помогнат на свой ред и моля да не бъдем забърквани в ин­триги.

Ситуацията в клуба е трудна – тръгват си тре­ньор, футболисти, няма точки и нека не тръг­ваме по пътя на Русе, Плевен и други градове. Да не се занимаваме със задкулисия и да помага­ме да върви отборът е моят апел към общест­веността. Ние ще бъдем тук, докато ни се гласу­ва доверие. В тази свет­лина смятам, че може да има компромис с игра­чите, които отказаха да играят. Защо? Защото са добри футболисти. Те съжаляват за постъп­ката си и прибързаните си действия. Един, да го кажем битов спор придоби, политически оттенък и. Ние не сме политици, а спортисти.

„Пирин“ е на повече от век и преди нас го е имало, и след нас ще го има, а в тази светли­на не можем да се ли­шим от толкова много футболисти наведнъж. Предстои ни още една година, която няма да е никак лека. Намираме се в сериозна ситуация и трябва компромис от едната, но и от другата страна. Нужно е да ми­слим за отбора и да не допуснем да идем в не­битието, каквато опас­ност има. Надявам се и тези, които поискаха да ме вкарат в интрига да са разбрали какво се случва.

Вестник „Хроника“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене