Яне Янев се срещна с лекари и здравни работници

РЗС: Модерен здравен комплекс за профилактика, лечение и възстановяване

„Общината трябва да играе активна роля на координатор в работата на съществуващите здравни институции. Трябва да бъдат спестени излишни разходи от припокриване на дейности, и наред с това да се осигуряват здравни услуги с необходимото качество. Администрацията и общинският съвет имат всички необходими инструменти да играят активно такава роля”, заяви Яне Янев при откриването на срещата в синята зала на Интерхотел Сандански.

Необходимо е общината да има визия за трайна мотивация на медицинския персонал – повишаване на квалификацията и подобряване на материалната база, както в града, така и в здравните служби по селата. Яне Янев каза, че е необходима стриктна финансова отчетност и цялостна ревизия на дейността на МБАЛ „Св. Врач”. Има абсурдни неща, на които трябва да се даде отговор. Болницата е газифицирана, но няма парно и топла вода.

За да възродим и утвърдим славата на Сандански като най-добрия балнеологичен център трябва да създадем модерен здравен комплекс за профилактика, лечение и възстановяване. В партньорство с израелски болници, ще създадем модерна клиника за диагностика и лечение на всички видове белодробни заболявания и алергии. Целта е рационално да се използват природните дадености – водата, въздухът и съчетанието им със здравен комплекс, който предлага най-съвременните медицински методи и практики. Този съвременен здравен център ще позволи да бъдат привлечени и интегрирани висок клас здравни специалисти, чрез които ще се повиши качеството на предлаганите здравни услуги, както за туристите, така и за гражданите на общината. За децата на Сандански в новия здравен комплекс профилактиката и рехабилитацията ще бъде безплатни и ще се покриват от бюджета на общината, разясниха част от управленската програма д-р Румен Гърчев и г-жа Емилия Павлова, кандидати за общински съветници от листата на РЗС.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене