Една година затвор за 18-годишен от Разлог, откраднал 6 коли за една нощ

18-годишен ученик в седми клас на възпитателно училище ще лежи 1 г. в затвора заради откраднати 7 коли. Първата била задигната на 14 септември м.г. в Разлог, а останалите 6 – през нощта на 21 срещу 22 септември.
Росен К. е роден в Гоце Делчев, но още докато бил на 7 месеца майка му го е оставила за отглеждане на баща му в Разлог и оттогава не знаела нищо за него, информира „24 часа”. Момчето било настанено в интернат във Велинградско.
През септември м.г. Росен се прибрал в Разлог. Първия автомобил задигнал около 2 ч на 14 септември. Камионът бил оставен на улица в град, незаключен и с поставен за запалване ключ в контакта на арматурното табло. Подкарал автомобила, но в местност край Разлог катастрофирал и го изоставил.
Серията кражби на коли обаче започнал на 21 септември около 22,30 ч. На различни улици в града откривал незаключени коли и ги подкарвал. С някои от тях катастрофирал и ги изоставял, на други пък им свършвал бензина и също изоставял по улиците. Към 2,30 ч стигнал и до близкото с. Баня, като там направил опит да задигне две коли, но те били без ключове. Опитвал да запали първата като свърже жиците на стартера, но не успял. Около 3 часа си „харесал“ друга кола в селото. Влязъл в нея през вратата на багажника. Опитал да я запали пак чрез кабелите на стартера, но когато и това не дало резултат, започнал да я бута. Тогава бил видян от живеещ в съседната къща мъж, който се развикал, а пишман-крадецът избягал. Разбил прозорец на социалната кухня в селото и оттам взел буркан със супа и хляб.
Малко по-късно бил арестуван. При разпит пред полицай признал за извършените кражби. Обяснил, че в нощта на извършването е решил да се самоубие и поради това е решил да търси отключен автомобил с ключ на него. Не станало ясно обаче защо след това е продължил да задига други коли. В кухнята пък влязъл, защото бил гладен, а по това време нямало къде да се наяде.
Районният съд в Разлог му даде 1 г. затвор, който да изтърпи ефективно.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене