Евдокия Попадинова се прибра в Хаджидимово, ще тренира със Спортика


Единствената българка в първенството по футбол на Англия при жените Евдокия Попадинова се прибра в родния си град Хаджидимово. След приключването на шампионата на Острова, нападателката побърза да се върна в България, където и предстоят изпити в НСА. Отборът в който играеше Бристол Академи изпадна в във второто ниво на английския женски футбол, но договорът й с клуба е до 31 декември.

_thumb

В този период от близо три месеца ръководството на клуба трябва да реши да ли да продължи контракта с нея или да я освободи. Попадинова рядко попадаше в титулярния състав на Бристол Академи, като повечето й игрови минути са в турнира за купата на лигата. Евдокия замина на острова през юни и стана първата българска футболистка, която игра в английската висша лига за жени.

Сега тя отново ще поднови тренировки с отборът, който и даде път в кариерата, Спортика Благоевград. В четвъртък Евдокия ще се присъедини към момичетата от Спортика, които се готвят за мача с НСА. Преди това тя ще се види с роднини и близки в Хаджидимово, а през следващия месец ще продължи с висшето си образование в НСА. Не е изключено ако не продължи договора си или не намери друг отбор от Англия, да продължи да игра е за Спортика.

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене