Ice Entertainment представя Лица от Югозапада: Благоевградската дизайнерка, чиято рокля мина по червения килим в КАН

юлия смилкова

Юлия Смилкова e родена в Русия. гр. Тюмен, където прекарва и първите години от своя живот. По-късно се мести да живее в България в гр. Гоце Делчев, откъдето е баща й. След като завършва начално образование се премества да учи моделиране и конструиране на облеклото. В последните година от средното си образование започва да води обеден поздравителен блок в местно радио. След време започва да се изявява и като водеща на различни мероприятия, не само на местно ниво. След завършване на средното си образование постъпва в Югозападен университет Неофит Рилски. Паралелно с това става и едно от любимите лица в кабелната телевизия в Гоце Делчев ,като говорителка. Към днешна дата се развива в областта на модата, като налага в световен пазар своята модна марка, която носи името „Fenice and Julia”. Едно от най – големите постижения до момента е, че през 2013 год. модел на марката дефилира на червения килим по време на филмовия фестивал в Кан.

Как твоя рокля стигна до Кан?
Съвсем случайно с мой познати започнахме да си говорим за моята модна марка и обсъждахме варианти за съвместна работа. Не след дълго те ми се обадиха и ме попитаха: „Искаш ли да направиш рокля, която да мине по червения килим в Кан” Аз разбира се с удоволствие се съгласих.

Кой представи роклята?
Роклята беше представена една от нежните половинки на пазарджишката банда
„Big Fat Lily” представила се на престижния фестивал, взе и почетното първо место в раздел късометражно музикално видео с клипа към песента „God Forgive”

Правиш много фотосесии, колко време продължават те?
– Определено успяваме доста добре да се сработим с екипа, справяме се сравнително бързо. Разбира се, като предварително сме уточнили местата на които ще снимаме и сме подготвили моделите и аксесоарите за тях.

Какво те вдъхновява в модата?
– Доста са нещата, които са ме вдъхновявали: Красиви жени, пътешествия, световни величия. Напоследък и от най-малките преживявания се раждат нови и нови идеи, които трудно смогвам да осъществя и да им вдъхна живот.

Къде могат да се намерят облекла на твоята марка?
– Нашите предложения могат да се намерят в бутика ни в Благоевград, които ще бъде отворен до края на февруари. Също така и в магазини в някои от по-големите ни градове в страната. Предлагаме дамски облекла, като всичко е в лимитирани серии. Преди всичко залагаме на качеството при изработката на една дреха.

Как успяваш да съчетаеш всичко с което се занимаваш?
-Уверила съм се в едно нещо, има ли човек желание, винаги намира време!
А аз с изключително голямо желание върша всичко това – дизайна на дрехите, самата изработка, воденето на различни мероприятия, заснемане на фотосесии, клипове, озвучаване на реклами и т. на т.

Когато водиш конкурси за красота искало ли ти се е да си на мястото на някое от момичетата?
– Честно да си призная много по- добре се чувствам ,когато съм зад микрофона. По спокойна съм и по уверена в това, което правя.

Има ли още нещо ,което искаш да постигнеш?
– Определено нещата,които съм постигнала до този момент не са никак малко. Всичко сега е свързано с развитието и налагането на Българо-италианската модна марка „Fenice and Julia” на пазара. Всичките ми усилия са насочени в тази посока.

Страницата е подготвена от “Ice Entertainment”

1743211_1447677182129513_2016140914_n

1781724_1447677262129505_1485078405_n

1903419_1447677268796171_507107181_n

1922728_1447677265462838_182492247_n

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене