Най-впечатляващата листа с кандидат-съветници в Благоевград поведе Радослав Тасков

Изявени личности в различни области припознаха като своя листата за общински съветници на коалиция „Заедно за Благоевград“ на председателя на ОбС Радослав Тасков. Коментарите са, че причината именно Тасков да обедини около себе си толкова авторитетни личности, е големият му опит в местното самоуправление, личен авторитет и визията му за развитие на Благоевгра, пише вестник „Струма“ в днешния си брой. Факт е, че за 3-те мандата като общински съветник и 2 като председател на местния парламент, той демонстрира надпартийност, отговорност и действеност.  В ОбС няма нито една забавена преписка, няма бламиран проект, а под ръководството на Р. Тасков съветниците винаги са работили диалогично.

заедно за благоевград

Част от хората в листата не са партийни членове, не гонят политическа кариера и нямат партийна централа, от която да чакат нареждания за това как да гласуват определени предложения. Единствената партия, на която принадлежат, е партията на Благоевград.

Начело на листата на коалиция „Заедно за Благоевград“ с №3 в интегралната бюлетина за съветници е настоящият председател на ОбС – Благоевград Радослав Тасков. След него се нарежда спасилият стотици човешки животи шеф на хирургията в онкоболницата д-р Владимир Таковски. Следващите 2 места са определени на двама млади и амбициозни хора – Васил Щерев е завършил висшето си образование в Американски университет във Виена, в момента работи в международна компания, а семейството му управлява болница ПУЛС, досегашната съветничка Гергана Муртова пък е завършила университет в Германия, има и магистратура от АУБ и в момента ръководи отдел в международна компания.

Респектиращата листа продължава с директора на Общинска банка  Благоевград и член на УС на Търговско-промишлената палата Захари Хаджийски, който беше общински съветник преди 4 г. След него е Динко Трайков – магистър по икономика, консултант по европроекти и също бивш общински съветник.

7-а позиция заема бившият комендант на Благоевград и председател на Областния съвет на запасните офицери и сержанти о.з. полк. Калин Грънчаров, следван от Марияна Митова – преподавател по български език в Математическата гимназия и носител на званието „Любим учител“ за 2014 г. Под №9 е съпругата на починалия  общински съветник Венчо Ангелов – Снежана Ангелова, която е инспектор и адвокат с дългогодишен опит.

Следват Васил Димитров – възпитаник на университет в Лондон, който от няколко години се занимава с мениджмънт в сферата на туризма, спорта и културата и е управител на „Аква парк“ – Благоевград, и 33-годишният енергичен адвокат Теодор Тошев – юрист на ОбС – Благоевград вече 4 г.

12-и е Красимир Цветанов – бивш директор на БСТ – Благоевград. В момента е технически експерт към Клъстер ВЕИ и мениджър във фирма за търговия с металообработващи машини. Има богат опит като ръководител проекти по ОП „Административен капацитет“.

Бивш служител на ОД на МВР в Благоевград също предпочете „Коалиция за Благоевград“ – Димитър Пашкулев е магистър по психология, работил преди години в ЗВГ.

26-годишната Славка Гелишева е №14 в листата. Тя е завършила „Моделиране, мениджмънт и машинно инженерство“ в ЮЗУ, а сега се занимава със семеен бизнес. След нея е Крум Стоилов, който от 12 г. е международен асистент-съдия по футбол на ФИФА и УЕФА, инструктор на футболните съдии в региона и медицински физик в онкоболницата.

Листата на „Заедно за Благоевград“ избраха още познатата в цяла България дългогодишна солистка на ансамбъл „Пирин“ Стойка Германова, както и известният общественик Любен Кадийски.

В „Заедно за Благоевград“ опитът си партнира с младостта. Поредното доказателство за това е 23-годишният студент по компютърни системи Филип Пачавуров, който е мениджър в ,,Аматьорска лига по минифутбол SPS“.

В редиците на коалицията е и Мариана Игнатова, известна на пациентите си като Муци, която е дългогодишен кинезитерапевт и рехабилитатор.

Под №20 е досегашният общински съветник Светлин Бонев – магистър по „Мениджмънт на образованието“, бивш регионален мениджър в „Мобилтел“ АД, а сега на Българския спортен тотализатор. След него е поредният млад и предприемчив мъж – Райко Десподски, магистър по „Стопанско управление“ и застраховател по професия.

Листата продължава с Юлиан Георгиев, който работи в семейната фирма на баща си Бойко Георгиев и развива собствено стопанство. Има опит в управление на проекти по Програмата за развитие на селските райони

Синът на журналиста Румен Жерев –  Самуил Жерев, е с икономическо образование, а целият му професионален опит е свързан с работа в медиите. 24-ти е компютърният специалист и учител по математика и информатика Людмил Мездрички, а 25-ата позиция е заета от Васил Николов, който е и кандидат за кмет на с. Марулево, издигнат от коалицията.

Коалиция „Заедно за Благоевград“ е с №3 в интегралната бюлетина за съветници.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене