Гей скандал приключи с 15-годишна присъда: Конвоираха до затвора в Бобов дол изверга от сатовчанското село Кочан Д. Незиров, убил Али, заради слухове за интимната им връзка

Днес присъдата бе приведена в изпълнение, ще я излежи при строг режим

Наказание от 15 години лишаване от свобода при строг режим ще изтърпи Дафин Незиров /на 54 г./ за убийството на Али Шерифов, извършено на 15/16.10.2012г. в с. Кочан, общ. Сатовча., днес присъдата е приведена в изпълнение и Дафин Незиров е отведен в бобовдолския затвор за изтърпяването й.

Първоначално Окръжен съд – Благоевград наложи на Незиров наказание 12 години „Лишаване от свобода“, което бе протестирано от Окръжна прокуратура Благоевград. С решение от 16.03.2015 г. Апелативен съд гр. София уважи протеста и увеличи наказанието на 15 /петнадесет/ години „Лишаване от свобода”. Върховния касационен съд потвърди решението на Апелативния съд в София на 30.09.2015г.

От окръжна прокуратура съобщават детайлите около случая. В хода на проведеното разследване е установено, че между Незиров и пострадалия Али Шерифов имало конфликт, който датирал от повече от година преди инкриминираното деяние. Причина за конфликта били разпространяваните в селото слухове, че двамата имали интимна сексуална връзка. Али Шерифов споделял това със съселяните си, поради което Незиров нееднократно го пребивал.

На 15.10.2012 г., около 23.30 ч. Незиров се прибирал към дома си в с. Кочан, след употребено голямо количество алкохол. Същият забелязал, че от заведение в същото село излиза Шерифов. Виждайки го, подсъдимият го застигнал, замахнал и го ударил в задната част на главата, при което Шерифов паднал на земята. Незиров продължил да го рита в различни области на тялото няколко секунди, след което се навел, хванал го за дрехите и започнал да го влачи към тъмна пресечка. Там Незиров започнал да го стиска за шията и да му нанася силни удари с ръце и крака в областта на корема, гърдите и шията. След това подсъдимият се прибрал в дома си, като оставил пострадалия в безпомощно състояние на улицата. Малко по-късно Шерифов починал.

По отношение на Незиров има постановена присъда на Районен съд гр. Гоце Делчев за извършено от него престъпление по чл. 157 ал. 1 НК /блудство/. Присъдата не е влязла в законна сила. Предстои произнасяне на Окръжен съд гр. Благоевград.

Окръжна прокуратура гр. Благоевград изказва своята благодарност на сектор „Криминална полиция” при ОД на МВР гр. Благоевград и РУП гр. Гоце Делчев за проявеното активно съдействие на органите на досъдебното производство за разкриване на престъплението и недопускане укриване извършителя от изтърпяване на наказанието.

Поли Иванова

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене