ЗАРАДИ СТРАХОВИТО ПРЕДСКАЗАНИЕ! Катя от „Ритон“: Ванга ми забрани да имам деца!

Злокобно предсказание е причината Катя и Здравко от дует „Ритон” да нямат наследници. Певците са един от примерите за здраво семейство в родния шоубизнес и са заедно рекордно дълго за светска двойка – цели 38 години. Имат куп постижения на естрадната сцена, а колегите им не спират да пресмятат колко милиона кътат, тъй като са едни от най-богатите в бранша. Напук на всичко това обаче двамата не са познали най-голямото щастие – да държат в ръцете си собствена рожба.

Спекулациите по темата в годините са доста и слухове варират относно причините да не създадат потомство варират. Според едни от колегите им Катя умишлено не искала деца, за да не прекъсва кариерата си и да не разваля фигурата си, както и бюста си с огромен размер, благодарение на който става популярна и отвъд музиката. Подаръкът от природата също и носи огромни приходи през годините, тъй като е рекламно лице на известни марки бельо, а неведнъж се снима и за еротични мъжки издания.

„Катя винаги е казвала, че ако беше забременяла, бюстът й щеше да се развали и да се налага да го намалява. Особено на младини това й се струвало немислимо, тъй като тогава пластичните операции не са били достъпни както сега. С днешна дата тя вече има няколко корекции на бюста, който е повдиган, както и на лицето. Затова физиономията й изглежда съвсем различна. Доста е суетна и затова не е искала да става майка”, коментират колежки на Катя от „Ритон”.

Други приближени на дуета обаче са категорични, че двамата имали биологични проблеми и затова не могли да станат родители. Според близки техни приятели те още в края 80-те години търсили медицинска помощ. Дори издействали от партията разрешение да се консултират със специалисти по ин витро в Германия, но и чуждестранните лекари не могли да ги направят родители.

Оказва се обаче, че това не е никак случайно и в това Катя се убеждава няколко години по-късно. В началото на 90-те двамата търсят контакт с прочутата пророчица от Рупите – Ванга. Целта им е отново същата – да се опитат да станат родители, разкриват от обкръжението им. Ванга обаче попарва желанието им и нещо повече – завинаги ги отказва от мечтата да имат наследник. Пророчицата, която обичайно избягва да прави страховити предсказания за личния живот на хората, не скрила от Катя и Здравко, че не им е писано да станат родители.

„Казала им, че ако упорстват да вървят срещу написаното от Бог, не само ще се разделят, но и ще пострадат. Катя била много разстроена и се зарекла да послуша съвета на Ванга. Заради злокобното предсказание на пророчицата, повече не се решават да пробват ин витро”, обясняват запознати с драмата им колеги. Силната половинка на дуета не бил толкова убеден, че трябва да слушат Ванга, но певицата се уплашила и заявила, че няма да пренебрегне забраната и.

В годините след това двамата вземат решение да подпомагат деца без родители, които живеят в домове и започват да отделят солидно количество от приходите си. Според техни колеги Катя и Здравко били едни от най-щедрите дарители у нас и помогнали на много даровити деца да развият таланта си и да се устроят в живота. Всичко това обаче двамата правели напълно безкористно и изрично настоявали да останат в анонимност, за да не бъдат обвинени, че си правят реклама с изпадналите в беда хлапета. В началото често прибирали по Коледа и за големи празници част от дечицата в луксозната си къща в Банкя. После обаче прекратили и тази практика, тъй като сметнали, че е твърде жестоко да дават напразни илюзии на изстрадалите малчугани. На осиновяване пък не се решили, защото били твърде заети с пътуванията, а и това щяло да им попречи да дават средства за повече деца накуп в домовете.

Пред медиите пък започнали да оправдават липсата на наследници с кариерата си, само и само да не разкрият страховитото пророчество на Ванга. Катя била толкова ужасена от пророчеството на петричката ясновидка, че не искала дори да говори за него. Вместо това ритонци и до днес обясняват в интервюта, че нямат деца заради музиката.

„Много време отлагахме, всеки човек си мисли, че все има време. А те тия неща не се отлагат. Не е било по здравословни причини. Напротив, толкова бяхме забързани, и до днес сме в постоянна борба. Егоистично звучи, защото здрави и прави, а останахме без деца. Мислехме си, че сме вечни. Колкото и да искам да се оправдая, няма оправдание. Нямахме и подкрепа за гледане от родителите. Цял живот се борим сами. И в тая борба не намерихме време”, обясняват Катя и Здравко по темата.

Ванга направила и друго важно предсказание за дует „Ритон”, пише Пик. Още когато Катя била невръстно хлапе, тя познала, че ще се занимава с пеене и ще успее. „Майка ми много се интересуваше от такива науки – астрология, нумерология, изобщо – от духовното. Тя беше много близка и със Слава Севрюкова. Просто бяха толкова близки, че се виждаха по няколко пъти на седмица. Даже аз самата леля Слава я помня, въпреки че съм била много малка. Ходехме в къщата й в „Овча купел”. Но на мен ми беше безкрайно безинтересно, защото съм била прекалено малка, нищо не съм разбирала. Майка ми е била веднъж и при Ванга – аз отново съм била твърде малка. Но тогава тя е попитала Ванга за мен и тя отвърнала: „Ами виждам го детето с желязо в ръка, много ще успее”, разкрива певицата. По думите й тогава родителите й решили, че тя ще стане инженер или геолог, но през ум не им минало, че това желязо ще е микрофон. Едва след години разчели странното пророчество на Ванга./струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене