Заличиха от листата на реформаторите в Благоевград собственика на ресторант Владимир Миленков-Ботев, адресът му бил в чужбина

Със свое решение Общинската избирателна комисия в Благоевград заличи от листата с кандидати за общински съветници на Реформаторския блок Владимир Миленков. Известният с прякора Ботев предприемач е отстранен от листата след заседание на ЦИК.

Миленков не отговаря на основното изискване на ЦИК за уседналост, т.е. всички кандидат-съветници трябва да имат постоянен и настоящ адрес на територията на страната. В случая настоящият адрес на Владмир Миленков не е в България. За коментар се свързахме с лидера на реформаторите в Благоевград Калоян Ханджийски, който уточни: „ЦИК в Благоевград действително иска отстраняването на Владимир Миленков с мотив, че лицето не фигурира в списъка на служба ГРАО в областния център. Това е така, тъй като през 2012-2013 г. той е излизал зад граница за около 6 месеца, след което при влизането в страната не се е вписал в службата. Ще обжалваме решението пред ЦИК”.

Решението за заличаването на Владимир Миленков-Ботев е потвърдено от ОИК-Благоевград с 5 гласа „за“ и 1 „против“. Преди отстраняването му собственикът на ресторант „Дриймс“ беше поставен на 6-а позиция в кандидатсъветническата листа. На изборите на 25 октомври вместо името му на 6-а позиция ще бъде изписано „заличен“. Решението на ОИК-Благоевград подлежи на обжалване пред ЦИК в срок до 3 дни от обявяването му.

Снимката:  Владимир  Миленков (вторият отляво) е заличен от листата на реформаторите.

viaranews.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене