Над 1000 души в Сандански посрещнаха на крак Тотев с 5-минутни възгласи и аплодисменти: Тотев, победа!

Независимият кандидат за кмет: До момента имаме усвоени 150 млн. лв. инвестиции, предстои изграждане на дом за възрастни хора, в момента се строи завод в Катунци с 500 работни места

Над 1000 души посрещнаха на крак кмета на Сандански Андон Тотев с бурни аплодисменти и възгласи „Тотев, Тотев, Тотев”, „Победа” и №19- номерът на Тотев бюлетината. Така симпатизантите на независимякандидат за кмет, които бяха изпълнили залата до краен предел, приветстваха на крака градоначалника, който има три успешни мандата зад гърба си. Тотев им отвърна в знак на обич с победоносно вдигнати ръце, обещавайки им: „Няма да ви предам”.

216-05-01 _185225216-05-01 _181724

Кандидатурата на Андон Тотев е издигната от инициативен комитет с председател Володя Стоянов и състав Валентина Костадинова, Мария Туджарова, Георги Тотев, учредители на инициативния комитет. В състава му влизат почетни граждани на община Сандански проф. Цветанов, проф. Младенов, петкратният световен шампион Александър Томов, европейският и световен шампион по борба Симеон Щерев.

Володоя Стоянов заяви: „Натоварен съм със задачата да ви информирам, че инициативният комитет единодушно реши да издигнем кандидатурата на Андон Тотев за четвърти пореден мандат. Благодарение на Тотев община Сандански изглежда модерна и развита. Той непрекъснато работеше за утвърждаване на града като добро място за живеене. Заслужава да дадем доверието си за още един мандат на Тотев, нека му даде възможността за довършване на проектите за развитието на този красив град. Върнете се години назад и си припомнете, че по- достоен кмет от Тотев не е имало.”

216-05-01 _181149

След трите си успешни мандата като кмет  Тотев даде отчет за 12-годишното си управление във всички сфери. Той се похвали, че болницата МБАЛ „Св. Врач”е добре оборудвана, има добра материално – техническа база, на която доста болници в България може да завидят. Тотев  отчете, че направил доста за здравеопазването в селата. Той има амбицията да надгради вече свършеното в селата, като не само да се запазят действащите лекарски кабинети в селата, но и да се отворят нови. Тотев обещава да се направи ремонт на градската поликлиника. В отчета му фигурираха доста ремонтирани и реконструктурирани пътища и улици. Направена е пречиствателна станция за отпадни води, извършена е рехабилитация на съществуващата ВиК мрежа, улично осветление и предстои изграждане на нова ВиК мрежа, рехабилитация и изграждане на улици и  площади в Сандански и селата, модернизация на съществуващи спортни съоръжения общинска собственост, училищни и спортни зали.

Ремонтирани са училища, детски градини и изградени са на нови в кварталите на Сандански и по селата.

216-05-01 _181748

В сферата „социални дейност” в отчета на Тотев има бе отбелязан добре развития социален и домашен патронаж и доста други дейности, свързани с грижата на човека.

Предстои изграждане на дом на възрастни и самотни стари хора, изграждане на центъра за социална интеграция и рехабилитация. Привличане на чуждестранни и местни инвестиции. В момента се изгражда завод в Катунци, в който се очаква да бъдат назначени над 500 човека.

Изграждане на тротоари, светофари, вътрешната пътна мрежа, добре поддържани пътища, също бяха отчетни от Тотев.

2/3 от обществените сгради в Сандански са газифицирани. Предстои саниране по програмата за енергийна ефективност на сградите на Културен дом, РПУ, пожарна служба, училища, детски градини и други. Облагородяване на градските и селски зелени площи, възстановяване на съществуваща и изграждане на нова зелена система в индустриалните зони в Сандански, с цел превръщането им в атрактивни места за развитието на туризма. Насърчаване на масовия спорт.

Тотев е направил много за развитието на търговията и туризма.

Той разказа пред симпатизантите си в залата целия си живот и отчете над 45 години управленчески трудов стаж. Тотев винаги е бил на ръководни пости в сферата на търговия, счетоводство, финанси, туризма. Привържениците му са категорични, че целият богат трудов опит кметът е приложил в управлението си.

Когато Тотев се качи на сцената, залата избухна в бурни аплодисменти, които не спряха в продължение на повече от 5 минути. Тотев благодари на всички, че са уважили поканата му, за да дадат заедно страта на кампанията. Той публично благодари и на инициативния комитет, на общинска администрация, на Общинския съвет за това че са го подкрепяли през 12-те години.

„Заставам пред вас с ясното съзнание, че това, което ме направили ние, не е малко, но предстои и да довършваме. За 12 години управление аз съм минал през четири правителства без значение какви са били те- на СДС, на БСП, на НДСВ, на ГЕРБ. Всичко това го казвам неслучайно. Един ръководител от местен характер, когато вижда правилно проблемите на хората и оценява, че те нямат никакъв цвят, а те са просто човешки проблеми и трябва да се решават. Ето така през 12-те години аз съм се старал по този мой девиз да работя. До момента имаме усвоени 150 млн. лв. инвестиции, но нека да усъвършенстваме това, което сме изградили занапред за нашите деца, домове и града.”

Снимките: Над 1000 души посрещнаха на крак кмета на Сандански Андон Тотев с бурни аплодисменти и възгласи „Тотев, Тотев, Тотев”, „Победа” и №19- номерът на Тотев бюлетината.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене