Андон Тотев, независим кандидат-кмет: Развитието и модернизацията на Община Сандански са приоритет за мен в следващите години

Независимият кандидат-кмет за Община Сандански Андон Тотев ще се стреми да решава проблеми от различен характер в цялата община. Това съобщиха от предизборния щаб на независимия кандидат. „Последните няколко години ни изправиха пред жизненоважни за община Сандански въпроси. Отговорите им бяха намерени чрез балансирана финансова и икономическа политика и спечелени европейски проекти. Това доведе до развитие на населените места и наложи необходимостта от намиране на гъвкав механизъм за подобряване живота на хората. Ето защо и в бъдеще ще следвам актуални приоритети, които да отговарят на Вашите очаквания” се посочва в предизборната програма за развитие на Община Сандански в периода 2015 – 2019 на независимия кандидат-кмет за общината Андон Тотев. Сред приоритетните области за следващ мандат на кандидата са институционална и финансова подкрепа за здравеопазването в община Сандански, развитието на зелените системи, подкрепа за развитието на европейската и национална транспортна политики, като всички връзки на АМ „Струма” на територията на община Сандански ще бъдат изцяло рехабилитирани и реконструирани.
Град Сандански е включен в Приоритетна ос 2 на Оперативна програма „Региони в растеж 2014 – 2020 г.“ с мерки за енергийна ефективност в обществени и жилищни сгради. С тях обликът на Сандански ще бъде модернизиран. Европейската политика за намаляване на депонираните отпадъци до 2020 г.налага предприемане на мерки. В това число усилията ще бъдат съсредоточени към изграждане на система за компостиране на биоразградими отпадъци, система за вторично сепариране на вход регионално депо, както и подобряване на сега действащата система за разделно събиране на отпадъци и др.
В енергийна инфраструктура основен фокус ще бъде даден на процеса на завършване на газификация на град Сандански, реализация на ключови нови улични, булевардни и пътни артерии, реализация на Северна дъга на околовръстен път – Сандански от колелото при Новия Санаториум през „Манастирчето“ до общински път за Лиляново и Попина лъка; подобряване на системите за движение и паркиране в град Сандански. Предвидени са подобрения и модернизиране в области като: реконструкция и развитие на съществуващите промишлени и индустриални зони в община Сандански, социални дейности, образование, култура и културна инфраструктура, спорт и спортна инфраструктура, селищно благоустройство, реконструкция на Кооперативния пазар в Сандански, подобрения във ВиК сектора.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене