Представяме ви: ЕКИП – Благоевград

Десислава Димитрова

1Кратко представяне:
Родена съм на 11.09.1987г в Благоевград. Средното си образование съм завършила в ПГИ “ Иван Илиев“ Благоевград спец. Счетоводна отчетност. Имам два бакалавъра в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Благоевград – Педагогика на обучението по техника и технологии, Счетоводство и контрол и към днешна дата ми предстой защита на дипломна работа за магистърска степен „Кариерно развитие и предприемачество“ в същото висше учебно заведение. Имам две прекрасни деца и в момента съм в отпуск по майчиство.

Защо избрахте да сте част от отбора на ЕКИП в предстоящите избори?

Мога да кажа, че ЕКИП избра мен и тук е мястото да им благодаря за гласуваното доверие. Аз съм с тях, защото те наистина са един ЕКИП в истинския смисъл на думата. Млади и амбициозни хора обеденени в една кауза както гласи и мотото „Аз и ти в ЕКИП заедно за Благоевград“, нашия град. В лицето на кандидат кмета Владимир Елезов виждам едно ново управление на града водещо до подобряване облика и привлекателността на населените места, укрепване и развитие на здравната, образователната, социалната и културната сфера на територията на общината, както и подобряване условията за живот като цяло. Благоевградчани са уморени от предизборни обещания, те не искат думи, а действия.

С какви очаквания тръгвате към Избори 2015?

Силно се надявам всички млади хора да гласуват в изборния ден. Те не трябва да бъдат безразлични към управлението на града, а напротив да спомагат то да се случва по най-добрия начин, затова денят е 25.10.2015г. Нека докажем, че бъдещето на Благоевград е важно за нас

 

 

Красимира Тагарева

2Кратко представяне:
Родена съм на 01.07.1966 г. в Благоевград. Завършила съм право в СУ „Св. Климент Охридски”. Имам магистърска степен от същия университет по международни отношения – право на Европейския съюз. Работя като адвокат в Адвокатска колегия – Благоевград с професионален опит над 12 години. Имам десетгодишен управленски опит в държавната администрация – като директор на Басейнова дирекция Западнобеломорски район – Благоевград и като регионален директор на Регионална дирекция – Благоевград на Агенция по вписванията. Смятам, че доброто управление се основава на добра подготовка, професионализъм и прагматизъм и че напредвайки, човек винаги следва да мисли какво оставя след себе си.

Защо избрахте да сте част от отбора ЕКИП в предстоящите избори?

Политическа партия НДСВ беше част от коалиция „ЕКИП” и на изборите за общински съветници и кметове и през 2011 г. Направихме този избор, тъй като в сдружението членуват млади, активни и амбициозни хора, които искат да участват в живота на своя град и своето село. И преди, и сега, а и по време на мандата на предишния общински съвет работим наистина в екип, в който всеки открито и ясно заявява вижданията си, а общата позиция се формира в търсене на най-доброто решение, а не чрез налагане на чуждо мнение. Владо Елезов със сигурност е най-добрата кандидатура за кмет на Благоевград и доказателство за това мое твърдение е не само безупречното му образование и кариера, но и фактът, че това е един от най-ефективно работещите общински съветници в предишни мандати. Смятам, че човек трябва да отстоява идеите и убежденията си като защитава каузата си, а не като сменя политическата си окраска при всеки нов избор.

С какви очаквания тръгвате към избори 2015?

Очаквам един полезен и конструктивен дебат за бъдещето на община Благоевград.Надявам се нашата коалиция да излъчи следващия кмет на Благоевград, а в общинския съвет да влязат, способни и достойни хора, защото нашият живот зависи от самите нас. В личен план е по-лесно – днес всеки е гражданин на света. Ако не харесва едно място, отива другаде. Голямото предизвикателство е в това, ние и децата ни да останем тук, нашят град, да привлича хората, а не да ги принуждава да търсят поминък навън. Не си правя илюзии, че това е лесно и че може да се случи в кратки срокове, но няма да спра да мечтая и работя в тази насока. За съжаление, посоката на развитие на Благоевград не е възходяща и е необходимо ново, по-добро управление. Затова мисля, че трябва да се даде шанс на нашите кандидати.

 

 

Пламен Христов

3

Кратко представяне:
Казвам се Пламен Благоев Христов. Роден съм на 26.07.1981г. в Благоевгради съм възпитаник на ЕГ“Акад. Людмил Стоянов“ – Благоевград, където завършвам средното си образование. Следвал съм последователно висшето си образование в Университет Манхайм (Германия) и ЮЗУ Нефит Рилски. От близо 5 години работя като мениджър международен транспорт и логистика в благоевградска транспортна фирма. От началото на тази година съм председател на местната структура на ОБТ-Български лейбъристи

Защо избрахте да сте част от отбора ЕКИП в предстоящите избори?

Честно казано този избор е направен от мен далеч преди предстоящите местни избори, тъй като съм част от отбора на ЕКИП от самото създаване на сдружението. Трябва да подчертая, че решението ми за този избор никога не е представлявало някаква дилема или трудност, а тъкмо напротив – лесно и без колебание. Изборът ми е продиктуван от вярата, че именно и единствено отборът на ЕКИП притежава нужните качества, волята и силите:
– да „спаси” Благоевград от тотален икономически и социален упадък,
– да се пребори с политическото статукво, корупцията и „шуробаджанащинта” в местната власт
– да даде гласност и реални решения на нуждите и проблемите на гражданското общество в Благоевград

С какви очаквания тръгвате към избори 2015?

С очакванията за победен резултат, който ще позволи на коалиция ЕКИП да излъчи кмет на града в лицето на Владимир Елезов и мнозинство от общински съветници, които несъмнено имат волята и съвестта да работят единствено и само в полза и за доброто на гражданите на Благоевград.

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса /от 25 Септември до 01 Октомври 2015 г./

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене