ОДБ откри предизборната си кампания в Дупница с водосвет

Кандидат-кметът  Костадин Костадинов: Залагаме на образованието, инвестициите, намаляването на демографската криза – ще даваме по 1 000 лв. за всяко новородено

Nummer_23„Аз съм един от вас. Станах общински съветник и председател на Общинския съвет, защото знаех, че когато дойде денят да поискам доверието ви, ще имам необходимите експертиза, умения и опит”. Така кандидат –кметът на Обединения демократичен блок (ОДБ) в Дупница Костадин Костадинов се представи на откриването на предизборната си кампания. Стартът на предстоящата битка за местната власт бе даден с химна на страната и водосвет, отслужен от отец Радослав Ваклин.

ODB_DЗа присъстващите пя миналогодишният победител в конкурса „България търси талант” Томас Томов (дупнишкия Павароти). Подкрепа за кандидата за кмет на общината Костадин Костадинов заявиха гостите – доц. Борислав Великов – председател на 39-ото Народно събрание, депутат в 43-ото Народно събрание и зам. – председател на парламентарната група на Реформаторския блок, и Борислав Миланов – също депутат в 43-ото Народно събрание и зам. – председател на Реформаторския блок и зам. главен секретар на СДС, който е дупничанин.

KK-Dupnica„Нашата листа е изключително и възможно най-силната на тези избори в Дупница”, заяви Костадин Костадинов при представянето на листата, която нарече „хармония от опит и умения”. Първият в списъка с кандидатите за общински съветници е Костадин Костадинов. С №2 в листата е лидерът на СДС в града Георги Георгиев. Трети е Иван Раков – млад бизнесмен, следван от директорката на ОУ „Евлоги Георгиев” Румяна Гиргинова, инж. Георги Георгиев – бивш общински съветник, бившия директор на ОУ „Неофит Рилски” Стефан Чавеев. В листата са още общинският председател на ББЦ Кристина Христова, лидерът на БДС-Радикали в общината лидер Иван Монов, настоящият общински съветник и бивш председател на ДСБ Стоян Шушков, д-р Спаска Костова – бивша общинска съветничка, Гичка Михайлова – икономист, бивш зам.-председател на ДСБ, бившият областен координатор на НДСВ Антон Христов. Представени бяха и кандидат-кметовете в три от селата – Иванка Черешарска в Червен брег, Стойко Гергинов – Крайници, и Седеф Костадинов – Палатово.

KK-Dupnica-2„От ОДБ в началото на годината предложихме в бюджета на общината да бъдат включени 80 000 лв. за селските училища. За съжаление нашето предложение не беше прието. А искахме директорите на училища да могат да разполагат с тези пари, да подобрят условията така че децата да останат да учат в тези училища”, отбеляза Костадинов. По отношение на инвестициите кандидат-кметът обеща незабавно подобряване на инвестиционната среда. „Ще скъсим сроковете, с които работи общинската администрация, ще намалим таксите, ще участваме на всевъзможни бизнес форуми, ще предприемем и ред други мерки”, поясни претендентът за кметския пост. „Ние ще даваме по 1 000 лв. за всяко дете, което се ражда в общината”, сподели намеренията за разрешаването на демографския проблем Костадинов. „Общинският бюджет и финанси имат твърде много резерви. Слабата работа на кметския екип не може да осигури приходите, които могат да бъдат осигурени. Преди няколко години тази община имаше собствени приходи в размер на 13 млн. лв., а в последните 4 г. не можем да достигнем 7 млн. лв. С тези средства осигуряваме различните дейности в общината. За спортните клубове в Дупница  ние даваме 120 000 лв. субсидия, а в община Петрич – дават 350 000. Повече спорт ли има в Петрич и откъде те имат повече пари, а ние не можем да дадем. Това се отнася и за културата. Община Петрич дава за културата около 300 000, а община Дупница – около 100 000 лв.”, каза кандидат-кметът. В допълнение отбеляза, че сега работещите в сферата на спорта и културата се карат помежду си и делят трохите, както и че през изминалия мандат не е изпълнено решението на местния парламент на всяко село да се предостави отделен бюджет. „Още през 2012 г. предложихме да се започне с регулация на ромските квартали, да се създадат улици, да се решат проблемите със собствеността”, припомни кандидат-кметът на блока.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене