Циганин иска среща с Атанас Камбитов, за да си поговорят реално, категорично и откровенно!

Владимир и Ана Мечеви потърсиха Топ Преса, за да се оплачат от Елена Гръчка, главен експерт „Жилищна политика” в община Благоевград и полицейски инспектор от Първо РУП – Благоевград Ромео Харалампиев.

Mechevi

Представете се на читателите на Топ Преса и разкажете за проблема си…
– Казвам се Владимир Илиев Мечов. Живея в града около 40 години и чакахме около 30 години за ведомствено апартаменче. И за пълви път, като отиваме имахме неверни неща един брат ме беше преписал земя, а ние нямане земя… Карах хора на место и видеха, че ние нямаме земя. Тя по- рано викаше и една палатка да е… щом имате тука в компютъра записано. Тя е права. Това го махнахме. После почна вече… Елате ще видиме да ви дадеме. Там едни дрогаждии пребиха ме от бой. Това беше преди 10 – тина години. След това от там не караха в Еленово новото строителство. Там бокс ни даваа. И там всичко е на климатици, а аз на климатик не мога. задушава ме. Там нищо ни климатик нищо. И после ни дадоха там до Ромео. Една врата не делеше. Отидохме с Гръчка отвори одобрихме го апартамента. Викаме добре. Дай ни още сега ключовете, а тя ни каза… Не. Сега не мога да ти ги дам има си ред. Тука е права. Ще дойдеш утре при… сега не се сещам името дето дава ключовете. И ето ти Ромео и той вика:
– Какво правите вие тука?
– И… Това ще са наемателите
– И аз му викам, ние тука ще живеем…
– До кога ще живеете?
– Докато съм жив.! Е, така му казах. И той вика на Елена Гръчка
– Не, аз ще отида при тази дето дава ключовете…
Той е против нас, и кажа може ли за малко… Дръпна я Елена Гръчка и говориха на саме. Говориха, говориха, говориха около 20 минути говориха и все срещу нас са говорили. Той настрои целия блок, срещу нас да се откажеме. Не искаме цигани в блока. Той е расист. Тръгнахме си с Елена вече с таксито и вика: Чакай да дойда да вида къде живеете?
А ние много пъти сме я карали да дойде да види къде живеем. И не искаше да дойде. Аз, знам къде е къщата, аз съм я гледала много пъти. А сега ни заблуди вече. Ще дойда да видя къде живееш. И целта и беше да дойде да види, за да може да не принуди да се разпишем, че се отказваме от апартамента. Тя диктува ние писахме, че всичките са против нас и ние се отказахме. Ще се стараем друг апартамент да намерим подобен на тоя. Обаче не излезна вярна думата. Започна да ни качва на осмия етаж, където няма условия. Аз в асансьора се задуших, тя виде. Даже за нея щях да се хвана, беше ни неудобно. Със зор се задържах. И вика имате право щом не ви харесва, колкото пъти искате толкова пъти да се отказвате. А после обратно се изметна. Ние ви даваме вие не искате. Това не е по мое желание.
Аз съм Ана, съпругата на Владимир Мечов и след това вече, като отидохме да видим на него лошо му стана в асансьора, тя виде и вика ще изчакате летото и ако нещо излезне, ние ще ви се обадим. Телефона ви го имам. Чекахме цело лето чекахме, чекахме. Оидох и викам: Ленче, що стана? Ще дойдеш есента септември месец. Отидох септември месец: Ленче, що стана?… Еми, няма апартаменти. Ние почти изпродадохме останаха по – малко апартаменти за подаване. И след това ми вика: Това си е ваша робота, ако си искате да си пускате документи, ако искате не. И аз станах и си тръгнах. И сега трябва пак на ново да си пускаме документи.

Разкажете за полицая Ромео, той защо е против циганите ?
– Циганите ги мрази, като нищо не сме направили. Цигани му перат килимите, цигани му чистят мазето, цигани му прекарват въглища 4 тона въглища.

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса /от 25 Септември до 01 Октомври 2015 г./

3 4 1

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене