Министър Танева открива три обекта в Пиринско

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева открива днес три обекта в Благоевградска област.

На територията на Държавно горско стопанство „Елешница“, край с. Орцево, община Белица гя ще даде старт на работата на 9 наблюдателни кули за ранно откриване на горски пожари, които се намират на територията на Югозападното държавно предприятие, пише „24 часа”.

Те са разположени в най-рисковите в пожарно отношение териториални поделения на предприятието и разполагат с автоматизирани системи за превенция на горски пожари.

Местата, на които са разположени съоръженията, са подбрани така, че да се постигне по-висока ефективност и да се осигури покритие на възможно най-голяма територия. С изграждането на кулите се осигурява превенция върху 42 648 хектара горски площи.

Стоманените кули са високи 28 метра, като на всяка ще бъде монтирано високотехнологично оборудване.

Те са предназначени за дистанционен пожарен мониторинг на горските масиви в радиус до 5 километра.

Тя ще пререже и трикольорната лента на ремонтирания парк в Добринище, като проектът на стойност 820 хил. лв. е реализиран по Програмата за развитие на селските райони. Подменена е растителността, монтира се автоматизирана поливна система, направени са нова електрическа система и система за видеонаблюдение.

За децата има кът с катерушки, а съществуващата площадка бе ремонтирана. Новите съоръжения са водно огледало с каскада и арка в римски стил с минерална вода.

По-късно Танева ще открие и реконструиран път в град Разлог заедно с кмета Красимир Герчев. Проектът „Подобряване на пътната и водопроводна инфраструктура в община Разлог“ е на стоност 5 837 266 лева и се финансира по Програмата за развитие на селските райони.

По проекта се извърши реконструкция и рехабилитация на съществуващи общински пътища с обща дължина от около 8 км, реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа на с. Горно Драглище и с. Долно Драглище с обща дължина от 4,2 км.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене