14 кандидати се впускат в надпревара за кметския пост в Благоевград, ЦИК увеличи броя на местните парламентаристи от 37 на 41

14 са кандидат-кметовете в община Благоевград, 10 от тях са подкрепени от политически партии,2-ма са независими и 2-ма издигнати от инициативни комитети, това съобщиха от общинската избирателна комисия с председател Елена Панчева.

За общински съветници ще се борят кандидати от 29 партии, 3 местни и 2 централни коалиции и 7 инициативни комитета. С решение на ЦИК тази година в местния парламент ще влязат 41 общински съветника,тъй като последното преброяване е установило ,че в общината живеят 104 хиляди души, който са повече от предишни години и това налага увеличението на местния парламент от досега 37 съветници на 41. В Благоевград за кметския пост ще се борят кандидатът на ПП ГЕРБ Атанас Камбитов, на коалиция ЕКИП Владимир Елезов, на коалиция „Реформаторски блок“ Калоян Ханджийски, на БСП Милан Богдански.

Като независими са се регистрирали бившият младежки лидер на разпадналата се АБВ Илия Илиев и ексшефът на ЮЗДП Ал. Йолев. Двете крила на АБВ се разделиха и вляха в други партии ,това на адв. Сашо Мановски се регистрира в листата за съветници от партия „Български път“, а на лидера на АБВ Спас Велков в „Движение 21“ на Татяна Дончева. Не е ясно поведението на бившия заместник кмет Валери Смиленов ,който бе номиниран за кмет от ПП „Зелена партия“ оглавявана в Благоевград от бизнесмена Сашо Милчев. Засега Смиленов мълчи и не издава намеренията си ,няма и регистрация до момента. Някои твърдят ,че Смиленов ще се откаже в последния момент и няма да се кандидатира за кмет на областния град. Остават броени дни до началото на кампанията и вероятно до дни на „светло“ ще излязат и останалите кандидати за кметското място.

В. Стефанов/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене