Нервен мач, който завърши на косъм от побой върху футболистите на Гоце Делчев

„Не бе справедливо да завършим мача по този начин. Ние бяхме по- активният отбор, който създаде повече голови положения, но не само късметът ни попречи да осъществим целите си, припряността и липса­та на опит също можем да определим като при­чини. Можем да имаме някои претенции и към съдиите и червения кар­тон за нашия отбор, но в крайна сметка мачът вече е минал. Важното бе, че показахме харак­тер и колективен дух. Не паднахме духом дори в минутите, когато бяхме е човек по-малко, създа­дохме и тогава ситуации за гол, което определено е един плюс.

Искам да благодаря на ръководителите на „Струмска слава“, че помогнаха да не се стиг­не до побой над наши футболисти след  края на мача, когато запалянковците им окупираха съблекалнята ни и иска­ха саморазправа с наши състезатели, а местни­те фенове през цялото време ни обиждаха по всякакъв начин, вклю­чително на расистка и верска основа.

Ще продължим на­пред и ще се стараем да вършим своята работа. Предстои ни мач за ку­пата на Аматьорската лига срещу „Вихрен“ (Сандански). Ще ни липсва Марио Близнаков, но това е част от би­тието на всеки един тим“ каза старши треньорът на „Пирин“ (Гоце? Дел­чев) Тодор Киселичков след нулевото реми със „Струмска слава“.

В мача неврокопчани играха почти цяло полу­време с човек по-малко, след като главният арби­тър на срещата Пав. Це­ков го прати под душо­вете в 50-та мин. Иначе зелено-белиге излязоха вдъхновени в този мач, с желанието да се реван­шират за поражението с 0:1 преди седмица срещи „Миньор“. До почивката домакините не успяха да застрашат особено вратаря Костадин Янев, докато неговите съот­борници създадоха дос­та главоболия пред от­срещната мрежа. В 12-та мин. Ибрахим Алим се озова на стрелкова пози­ция, но шутът му бе от­разен от противниковия страж. В 29-та гоцеделчевци имаха още една стопроцентова ситуация за гол, когато от границата на наказателното поле Стойко Иванов стреля силно, но отново вратарят на „Струмска слава“ бе последна пре­града пред гола, изби­вайки със сетни усилия топката. Пропускът на деня направи нападате­лят на неврокопчани Се­рафим Михайлов, който бе изведен сам срещу противниковия страж от Марио Близнаков, но не успя да го преодолее. Само 5 мин. след подно­вяване на играта именно Близнаков бе изгонен, заради словесен сблъ­сък с противников със­тезател, който системно го малтретираше и за капак го събори с кроше на земята. Последеваха официалн предупрежде­ния и за двамата. Тъкмо, когато ситуацията бе овладяна, а главният ар­битър се готвеше да даде сигнал за подновяване на играта, изненадващо стоялият безучастен и далеч от събитията не­гов колега на странич­ната линия Александър Събев, изненада всички. Той тегли спринт от 50- 60 м., макар че колегата му на линията от близка­та на ситуацията страна, остана безучастен и каза нещо на колегата си, който за недоумение на всички на стадиона вди­гна втори жълт картон на Марио Близнаков. Същевременно потър­певшият бе ударен във врата с бутилка от бира.

След това домакините се опитаха да натиснат противиха си в търсене на гол, а главният арби­тър и колегите му бяха главните съдействащи лица. На няколко пъти бяха отсъдени спорни положения за фаул пред вратата на „Пирин“, а Александър Събев пусна на три пъти оче­вадни засади на играчи на „Струмска слава“. Съдийските реверанси можеха да дадат плод в 86-та мин., когато неостаряващият Екундайо Джаейоба, при единстве­ната голова опасност за домакините, нацели де­сния страничен стълб. От своя страна играчите на Тодор Киселичков се бранеха организирано и контраатакуваха опасно като на два пъти Смаил Креболиев и по веднъж Стойко Иванов и Георги Самокишев се озовава­ха на изгодни стрелкови позиции, но не успяха да отбележат.

След края на мача съ­блекалнята бе окупирана от фенове на домакини­те и търсеха саморазпра­ва с отбора на невро­копчани. Повече от час автобусът на „Пирин” не можеше да тръгне от стадиона и само благо­дарение на намесата на клубните началници от „Септемврийска слава” и охраната бе предот­вратен линч от местните запалнковци, бесни от хикса на своите любим­ци.

Вестник „Хроника“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене