Откриване на новата учебна година в Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“

Тържественото откриване на новата учебна година в Първо основно училище „ Св.Св. Кирил и Методий“ започна с посрещане на училищното знаме и издигане на националния флаг под звуците на химна на Република България и химна на ЕС.

Официален гост на откриването беше г-н Георги Андонов- народен представител в 43- то НС.

Всички присъстващи бяха приветствани от директора г-жа Катерина Янева.

След това празникът продължи с богата литературно- музикална програма, подготвена и изпълнена от ученици от началните класове.

15 септември – първият учебен ден –  е празник за всеки българин, съхранил в себе си жажда за знание и преклонение към своите учители. С отношение на уважение към  училищната институцията и учителите всички малки, големи и още по-големи ученици и техните родители станаха емоционални свидетели на празничното начало на учебната година.

Радостно въодушевление, усмихнати лица и много цветя изпълваха училищния двор.

Особено вълнуващ и емоционален бе първият учебен ден за първокласниците. През тази учебна година с трепет прекрачват прага на училището 91 първокласници. Те бяха посрещнати от своите класните ръководители и любимите си анимационни герои, които ги поведоха към класните стаи. Предварително украсените стаи се оживиха от лъчезарните лица на най-малките и нетърпеливи ученици.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене