Български евродепутат поиска европейски визи за САЩ и Канада

Водят се разговори в Европарламента за премахването на визите за българи и румънци за САЩ и Канада. Ако до април следващата година това не се случи, според един проект на Европейския съюз, цяла Европа трябва да въведе визи за гражданите на САЩ и Канада. Това каза евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев в студиото на „Лице в лице“ по БТВ.

„Когато зад България и Румъния стоят Европейския съюз и Европарламента, много по-лесно ще е да се премахнат тези визи. Според този механизъм на ЕС, ако не бъдат премахнати визите, цяла Европа ще наложи такива“, добави той. „Никой в Европарламента не третира България като държава трета ръка. Ние пазим външните граници на Европа много по-добре от някои стари страни-членки.

Ние сме за пример що се отнася до опазването на границата ни. Бежанците избягват да минават през нашата територия, а търсят други варианти“, отбеляза евродепутатът на ГЕРБ. Коментарът на Емил Радев бе по повод предложението на бившия френски президент Никола Саркози, който предложи по-рано днес България и Румъния да станат санитарна зона за бежанци в Европа. „Ако Турция престане да играе ролята на буфер за бежанците ситуацията ще стане много тежка“, призна Емил Радев. Евродепутатът коментира и темата за антикорупционния закон на Меглена Кунева:

„Не трябва да допускаме да се върнат тези времена, когато се пишеха доноси в Държавна сигурност“, категоричен бе Радев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене