Добрата новина: Симитли посреща скъп гост, Бойко Борисов открива новия спортен комплекс

Бойко Борисов открива новия спортен комплекс в Симитли, на ход са довършителните работи по обекта.

До началото на учебната година новия спортен комплекс в Симитли ще има всички необходими документи за да бъде пуснат в експлоатация, в това число и Акт16. Трибуните от двете страни на терена са готови, довършва се секторът за гости.

Многофункционалната спортна зала също е в почти завършен вид, както и плувния басейн. Стадионът обаче няма да може да ползва поне до лятото на 2016 година. Кметът Апостол Апостолов уточни, че проектът върви по план и до края на месеца ще бъде открит. Градоначалникът и неговият екип имаха намерение да зарадват жителите на града с новата придобивка за първия учебен ден, но отриването може би ще бъде отложено със седмица.

Причината е че лично премиерът Бойко Борисов се е ангажирал да открие официално спортния комплекс, а това означава, че мероприятието ще трябва да бъде съобразено с неговата програма. Иначе плувният басейн е готов, а в залата остава да бъде завършена подовата настилка и монтирани баскетболни кошове и мрежа за волейбол. Зоните за движение и паркиране на автомобили са асфалтирани и разчертани. Довършват се пешеходните настилки и кафе-бара в залата.

Работите по стадиона, обаче ще продължат, като освен модерно тревно покритие на стадиона ще бъде монтирано и осветление, а над трибуните ще бъдат изградени козирки. Дейностите се реализират по проект „Подобряване на инфраструктурата за спорт и отдих на община Симитли“, финансиран от Програма за развитие на селските райони 2007-2013 г. Инвестицията е в размер на 5 549 801.99 лв.

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене