ВМРО подкрепя за втори мандат настоящия кмет на Благоевград Атанас Камбитов

ВМРО ще подкрепи досегашния кмет на Благоевград Атанас Камбитов на предстоящите местни избори на 25 октомври. Това обявиха червено-черните на пресконференция днес.  за втори мандат

„През последните 4 години Атанас Камбитов доказа, че патриотичната идея не му е чужда. Със своите действия кметът помагаше за възраждането на българщината тук. Може да се каже, че той бе един от нас през цялото това време. ВМРО не забравя такива неща! Гражданите още помнят тържествата по случай освобождението на Горна Джумая от турско робство. За всяка патриотична идея, която сме му представяли, е имало подкрепа от негова страна“, аргументира решението на ВМРО-Благоевград лидерът Георги Васев.

Организацията ще участва със своя листа с кандидати за общински съветници. Вариантът за коалиция с НФСБ за изборите отпадна, въпреки желанието на ВМРО за съвместно участие на двете патриотични формации във вота наесен.

„Причините не са във ВМРО, а в желанието на коалиционния парламентарен партньор да се яви самостоятелно на тези избори. Това ще разочарова много хора, но решението бе на НФСБ-Благоевград, насърчавано от депутата Борис Ячев“, коментира още Васев.

Освен партийна, листата с кандидати за общински съветници от ВМРО-БНД е отворена и с гражданска квота. Тя ще бъде попълнена с предприемачи и специалисти от Благоевград, които са необвързани политически.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене