ИЗДИГАНЕ В ЙЕРАРХИЯТА! Орлето Р. Креснички-Джарата помощник в девическия национален отбор, хаджидимовката Е. Попадинова още чака първия си гол на Острова

Бившето орле Радослав Креснички-Джарата получи повишение в йерархията на дамския футбол. Ексзащитникът на ФК „Пирин“ е новият помощник-треньор на девическия национален отбор до 19 г. с изричното съгласие на селекционерката Силвия Радойска. Младият специалист заслужи признанието с успешната си работа начело на благоевградския „Спортика“, с който спечели в последните три сезона веднъж сребърните и два пъти бронзовите отличия в женския шампионат на България, и редовно подава състезателки за различните гарнитури на страната ни. Двамата с Радойска ще водят нашите момичета в европейската квалификация от средата на месеца в Словакия.

Междувременно „Спортика“ уреди престижна контрола с вицешампиона на Казахстан „Баръйш“. Спарингът е идната сряда на терена в Белица. Преди това – в неделя, благоевградчанки тръгват в новото първенство като домакини на „Бургус Лейдис“. По програма двубоят е с начало 13.30 ч., правят се постъпки да се играе на стадион „Христо Ботев“.

От Острова дойде добра новина за хаджидимовката Евдокия Попадинова, която все по-често започва в стартовите 11 на „Бристол Академи“. Доскорошната звезда на „Спортика“ беше на терена пълни 90 минути при загубата от „Бирмингам“ с 0:1 в турнира за купата на Анлия. Попадинова все още чака първия си гол на Албиона, надява се това да се случи още следващата седмица, когато отборът й отново среща бирмингамци, но в сблъсък от първенството.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене