Наказаха мъж без маска с 200 часа труд за обществото

Мъж от Благоевград, който не носел предпазна маска, призна вината си в грубо нарушаване на обществения ред и сключи споразумение с прокуратурата. Съдът му наложи наказание ,,Пробация” – „Задължителна регистрация по настоящ адрес” за срок от 10 месеца. Освен това мъжът ще трябва да положи 200 часа безвъзмезден труд в полза на обществото.

Ден преди Великден, на 18 април, към 18,40 чада З. Ч. бил в църквата в благоевградския квартал „Грамада”. Причина за неговата агресия станала забележка от страна на полицаите да ползва предпазна маска на лицето, докато е на служба в храма.

Мъжът извършил непристойни действия, изразяващи се в явно неуважение към обществото и придружени със съпротива на орган на властта. Мъжът отправил непристойни думи към служителите на реда, като ги наричал „духачи“, „смешковци“, „Ха-ха, смешковци, хайде да ви видя как ще ме задържите“, „шибаняци, нищожества“, като при последвалото задържане се дърпал, псувал и заплашвал полицейските служители, че ще ги пребие. Успял дори да нанесе два удара с крака по краката на полицейски инспектор.

Съдът прие, че деянието се отличава с изключителен цинизъм – извършено е на православен празник в района на православен храм, при грубо незачитане на установените порядки при условията на епидемилогичната обстановка и при незачитане на указанията на органите на реда. Отправяни са заплахи и обиди към представител на органите на реда и оказване на съпротива при задържане.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене