Зам.-кметът на Сапарева баня Васил Маргин тръгва към кметския пост с акцент към туризма, обяви: Положих усилия за строителството на нови хотели, имаме над 70 къщи за гости, закрити и открити басейни, искам да ги умножа

Инициативен комитет издигна кандидатурата на Маргин за кметския пост, 500 души го аплодираха на старта на кампанията

Настоящият кмет на общината Сашо Иванов пожела на наследника си: Бъди мъдър ръководител

„Като част от настоящия екип, съм полагал немалко усилия по реализацията на частни инвестиции: изграждането на седалковата въжена линия х. „Пионерска” – х. „Рилски езера”; изграждането на нови закрити и открити плувни басейни, строителството на нови хотели и вече над 70 къщи за гости.

195-01-07 пренос P1200959195-01-07 пренос P1200963

Координирал съм голям брой външни за общината експерти, консултанти, проектанти и служители на общината по повод изпълнението на различни типове проекти, като заедно сме постигали чудесни резултати”, това каза при официалното обявяване на кандидатурата си за кмет на община Сапарева баня настоящият зам.-кмет Васил Маргин. Той беше посрещнат от препълнена зала с около 500 жители на общината. Маргин е издигнат като независим кандидат-кмет на община Сапарева баня за мандат 2015 – 2019 година. Кандидатурата му бе издигната от инициативен комитет с председател Костадин Николов, юрист на общината. Той е приятел на Маргин от детските години – от детската градина до 11. клас са били неразделни.

195-01-07 пренос P1200951195-01-07 пренос P1200965

В състава на инициативния комитет участват жители на общината от всички населени места. Хората, поели ангажимента да работят в подкрепа на господин Маргин, са достойни и авторитетни. Лекари, сред които проф. Иво Кременски – национален консултант по генетика, преподаватели – доц. Георги Попов, роден в село Сапарево, а сега преподавател по икономика в УНСС, местната учителка Василка Неделкова, икономисти, инженери, представители на бизнеса и други. Зад кандидатурата застават Реформаторският блок и Политическа партия АБВ. На събранието бяха направени изказвания в подкрепа на кандидатурата от представителите на инициативния комитет.

Местен, свестен и известен, така го определи Силвия Велкова – зам. областният управител на област Кюстендил и областен координатор на Движение „България на гражданите”. Областният председател на политическа партия АВБ – Иван Цеков пожела успех на кандидата в предстоящите кметски избори заедно с местния лидер Йордан Стойнев.

Настоящият кмет на община Сапарева баня – инж. Сашо Иванов също подкрепи кандидатурата на Маргин, като му пожела след спечелване на изборите да бъде мъдър ръководител.

Инж. Маргин приветства дошлите да изкажат подкрепата си към него и представи накратко идеите и вижданията си за развитието и управлението на община Сапарева баня. Той посочи, че потенциалът на общината и добре поставена основа за развитие на същата са от голяма важност за бъдещото й развитие. Мотивира се защо смята, че може да управлява общината, ако му бъде гласувано това доверие. Залага на екипната работа и силата на екипа. Отбеляза, че политиката, която ще води, ще бъде позитивна. В заключение се обърна към съгражданите си да го подкрепят в настоящата кампания и в изборния ден.

През последните 12 години инж. Васил Маргин е заместник-кмет на община Сапарева баня, като под негово пряко ръководство бяха изградени най-важните инфраструктурни обекти в общината.

Като реализирани проекти на сметката си като зам.-кмет Маргин посочи разширение на пътя Сапарева баня-Паничище – х. „Пионерска”, основен ремонт на третокласен път от параклиса „Св. св. Петър и Павел” до с. Сапарево – през селото до гр. Сапарева баня – през града до с. Овчарци – през селото до с. Ресилово, разширение на четирилентов път от към входа на кв. „Гюргево”, асфалтиране на улици във всички населени места, изграждане на водопровод и канал във всички населени места, водоем за с. Паничище, изграждане на два нови моста на р. Валявица, корекция на р. Валявица, построяване на нови сгради (закрит плувен басейн, информационен център „Гейзера”, художествена галерия, археологически музей и етнографска сбирка, нова административна сграда, съдействие при изграждането на два нови храма в гр. Сапарева баня и в с. Паничище), основен ремонт на детска градина и филиали в селата, Основно училище „Христо Ботев”, административна сграда на общината, читалище „Просветен лъч”.

Снимките:

Васил Маргин е издигнат като независим кандидат-кмет на община Сапарева баня за мандат 2015 – 2019 година.

Източник: Вяра

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене