Бареков води ефективна кампания

Бареков

Лидерът на ББЦ е видим заради специфичния си стил на говорене, заяви
политическият психолог Антоанета Христова.

„България без цензура“ отдавна вече е видима, защото има лидер.
Одобряван или не, Бареков е много силно забележим. Това е плюс за всеки, който се опитва да излезе и да стане видим в публичното пространство. Така политическият психолог Антоанета Христова отговори на въпрос как оценява кампанията на евровота. Tя посочва, че лидерът на „България без цензура“ е намерил ниша и умее да я запълва със специфичен стил на говорене и водене на кампания. „Може и да не се харесва тази кампания, но е ефектива“, отчита политическият психолог. Тя констатира и че хората с националистична ориентация са се разцепили и са отишли към „България без цензура“.

Политическият психолог е на мнение, че кампанията като цяло е вяла и политиците не знаят как да си подредят приоритетите. По думите й сме свидетели на много тежка, много страшна, много жестока компроматна война, в която се използват всички техники на т.нар. черна пиар кампания, което показва, че емоцията е много висока. Антоанета Христова констатира, че най-ориентираните и най-спечелили политици са тези, които имат ясни цели и дефинираха, че категорично ще използват кампанията в контекста на предсрочни национални избори.

По думите й двете най-големи политически партии са много овладени, като че ли не сме в предизборна кампания. Христова смята, че БСП и ГЕРБ ги е страх да направят по-ярка кампания, за да не направят грешен ход.
Политическият психолог оценява Реформаторския блок като неестествена комбинация и посочва, че патологичното им съществуване не й дава възможност да ги оценява. За „Атака“ тя коментира, че е притеснена и много объркана. По думите й партията вече е избледняла като присъствие.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене