Найден Зеленогорски в Благоевград: Очакваме високи резултати на изборите в областта

Реформаторите са категорични, че няма да подкрепят Минка Капитанова за кмет на Гърмен

Област Благоевград е една от областите, в които Реформаторския блок имаме добра основа и очакваме високи резултати. Това заяви председателят на прдизборния щаб на Реформаторския блок Найден Зеленогорски на пресконференция днес в Благоевград. Кандидатът на Реформаторския блок за кмет на Благоевград Калоян Ханджийски също присъства на срещата, заедно със заместник областния управител Ана Бистричка.

На пресконферецнията стана ясно, че в момента текат засилени коментари относно листата за общински съветници, с която Реформаторите ще се явят на предстоящия местен вот в Благоевград.

„Нашата амбиция е да имаме кандидати за всички населени места в общината. Засега имаме в Падеш, Изгрев и Марулево“, каза кандидатът за кмет на Благоевград Калоян Ханджийски.

Найден Зеленогорски даде да се разбере, че Реформаторите няма да подкрепят сегашния кмет на Гърмен Минка Капитанова.

„Аз не бих подкрепил настоящия кмет на Гърмен. Не и с тази неорганизирана и хаотична дейност по отношение на събарянето на незаконните ромски къщи. Абсолютна липса на всякаква концепция и опит законът да бъде спазен”, коментира Зеленогорски и допълни, че в областта реформаторите ще подкрепят настоящите кметове – Вельо Илиев – на Петрич, Емил Илиев – на Струмяни и Людмил Терзиев – на Хаджидимово.

Реформаторския блок категорично подкрепя гласуването чрез електронен вот. По този начин ще могат да гласуват всички два милиона българи, които живеят извън пределите на страната.

„За нас, от Реформаторския блок, най-важни са промените в конституцията, в съдебната реформа, закона за антикорупция на Меглена Кунева, закона за лечебните заведения-закон, който ще трасира пътя на една модерна реформа в областта на здравеопазването, закона за предучилищното и училищно образование”, каза още Зеленогорски.

Днес Реформаторският блок ще проведе срещи и в други югозападни общини като Кресна, Струмяни и Сандански.

Автор: Павлина Димитрова, E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене