След като се разбраха кой ще е кметът, партиите в Благоевград се карат за листи, единствено БСП и ГЕРБ са консолидирани и са готови, ще се изправи ли Валери Смиленов в битката срещу Камбитов и останалите?

Между кандидат-съветниците има напрежение, ще има ли играчи с префернциален вот като бизнесмена В. Байрактарски и подводни камъни за първите в листите

ГЕРБ и БСП – Благоевград са готови с листите с кандидат-съветниците си, в ГЕРБ кметът Камбитов няма да е водач на листа, начело на тяхната листа е общинския лидер на партията в Благоевград Йордан Андонов. В БСП начело е кандидатът им за кмет Милан Богдански, второто място е за бившият пиар Ваня Маникатева, трети е екс кандидатът им за кмет Ал. Сандев и четвърти Тони Асиски.

Останалите също са ясни, но запознати твърдят, че тази година червените ще имат оскъдно представителство в местния парламент и най-много да вкарат 2-ма съветници. Все още не е ясна подредбата на листата на кандидат съветниците от Екип и АБВ, които не могат да се разберат за първите места. Точно в тази партийна конфигурация се очакват сериозни изненади, № 7 в листата е бизнесменът Валери Байрактарски, който според запознати, ще използва възможностите си и ще разчита на преференции, които да го изтеглят напред в листата.

Изненада се очаква и от бившия зам. кмет на Благоевград Валери Смиленов, който нищо, че отрича, но работи за участие в изборите. Най-смелите прогнози са, че Смиленов ще се пусне в битката като кандидат-кмет от сдружение, което в момента се прави. Известни са хората около него и действията им, подготвяйки се за излизане на светло.

Все още не е решил дали да се бори да бутне Камбитов или да поведе листата на новорегистрирано движение. Пазарлъци, обиколки из народа, стабилни караници по пътя към местни парламент, такава е в момента политическата ситуация в областния център. Засега официално кметовете си са обявили ГЕРБ – Атанас Камбитов, БСП – Милан Богдански, „Екип“ Владимир Елезов, Реформаторите – Калоян Ханджийски. Кой кого от останалите партии ще подкрепи, ще стане ясно съвсем скоро Под сурдинка се говори, че всички останали партии ще подкрепят кмета Атанас Камбитов.

П. Петрова

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене