Мистерията около Мехмед продължава! Жена, открила мъртвото момче, разказва: Видях детето, паднало по очи, държеше клонка с една ръка

Жители на село Светка Петка определят смъртта на открития днес Мехмед като истинска мистерия, защото той е познавал добре планината. По тялото на момчето няма видими следи от насилие, но тепърва ще се търси причината за смъртта му.

Днес малко след 12:00 на обяд група жени от родното село на младежа откриха тялото му.

„Вървя и се моля. Рева и се моля да го намеря.  Аз да го намеря – просто сърцето ми казваше, че ще го намеря. И като го виждам детето как е паднало по очи и с едната ръка държи клонката, вече се паникьосах и започнах да викам колкото имам глас’’, споделя местна жителка пред Би Ти Ви.

Тялото е открито на 500 метра далечина от района, в който последно Мехмед е бил със семейството си.

Един от мъжете, издирвали момчето, споделя, че смъртта му е шок за цялото село. „Не е опасно тук. Просто или се е изплашил, или се е загубил, но да се загуби няма логика. Той от 10 години ходи тук”, разказва той. Той споделя, че, за да го открият, всичко са оставили. „Можеше да изкараме по 50-60 лева за гъби, за боровинки, но всичко оставихме – не ни интересуват тези неща”.

Версиите за смъртта са много. Според местните жители Мехмед вероятно е бил изплашен от диво животно или пък е премръзнал.

Припомняме, че 21-годишният Мехмед Али изчезна в събота в района на Белмекен. Издирването му продължи 4 дни. Младият мъж е бил с родителите си да бере горски плодове. Внезапно изчезнал и след няколко часа безуспешно търсене родителите сигнализирали на своите близки и подали сигнал на телефона за спешни повиквания-112. Още същата вечер местни жители, пожарникари и служители на полицейското управление се включили в издирването. На следващия ден към тях се присъединили спасители от Планинската спасителна служба с екипи от Боровец, Банско и Разлог, водач и следово куче от ОД на МВР-Пазарджик, полицаи от Районно управление „Полиция”-Велинград, спасители от РД „ПБЗН”-Пазарджик, горски работници, лесничеи, ловци и местно население. Над 300-350 човека и пет кучета три дни безуспешно търсили следи от 21-годишния младеж.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене