БЯЛА ТИШИНА НА „ДЪБРАВСКА“ 1! Феновете на ОФК „Пирин“ напразно чакаха оставката на треньора Н. Матушев след резила срещу „Лудогорец“

Бяла тишина се спусна на „Дъбравска“ 1 през уикенда, докато феновете на ОФК „Пирин“ напразно чакаха оставката на треньора Неделчо Матушев след петъчния резил 0:3 срещу „Лудогорец“. Вместо това привържениците за пореден път бяха облъчени с познатия и втръснал на всички рефрен: „Отбор не се гради за 20 дни, нищо трагично не се е случило, момчетата се стараха, виновни няма, вършим си работата по най-добрия начин“. Резултатът е видим: 6 мача, 1 точка, 1:10 голова разлика и червеният фенер в „А“ група. Минутите на голова суша достигнаха внушителната цифра 485. А пиринци влизат в тежка серия от 4 гостувания в следващите пет срещи. Визитите са на „Левски“ тази неделя и след паузата на „Локомотив“ /Пд/, „Черно море“ и „Славия“. Единственото домакинство между четирите визити е срещу „Монтана“.

Орлетата излязоха срещу шампионите пак с промени в състава и пак рокадите не сработиха. На пейката седнаха Румен Сандев, Благой Наков и контузеният Александър Якимов. Представянето на сменниците им отново разкри несъстоятелността на лятната селекция. Еденилсон Бергонси изкара по-малко от половин полувреме, преди да закуцука и да поиска смяна, Маркиньос го удари на непрестанни кавги с главния съдия Александър Костадинов за щяло и нещяло, Александър Дюлгеров сгреши фатално при втория гол на разградчани, с който двубоят на практика приключи. Треньорският любимец Илия Карапетров ще се запомни с несръчния удар в 17-та мин., с който сложи край на една от редките опасности пред вратата на Милан Борян. Другата реална заплаха дойде от шута на Мартин Тошев малко след почивката. Безсилието на играчите в зелено-бяло изби в безумни нарушения без топка на Богомил Дяков и Тони Тасев, подминати благосклонно от рефера. На няколко пъти капитанът на гостите Светослав Дяков омилостиви арбитъра да не извади червения картон на някого от домакините, джентълменски внасяше спокойствие и сред съотборниците си да сдържат емоциите.

ОФК „ПИРИН“: Костов, Б. Дяков, Дюлгеров, Попев, Ст. Николов, Костадинов, Тасев, Бергонси /23-Бенгюзов/, Тошев /70-Хаджииванов/, Маркиньос, Карапетров /80-Д. Благов/.

„ЛУДОГОРЕЦ“: Борян, Сисиньо, Моци, Натанаел, Ал. Александров, Св. Дяков, Анисе, Василев /68-Лукоки/, Кейшеру, Марселиньо /46-Вандерсон/, Мисиджан /83-Саша/.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене